12 anys de presó per a l'acusat de matar i esquarterar a un home a Lleida

El TSJC ratifica una sentència que el va absoldre del delicte de profanació del cadàver

Imatge de l'acusat
Imatge de l'acusat | Europa Press
Redacció
15 de febrer del 2018
Actualitzat a la 13:27h
La sentència de la sala civil i penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha confirmat la condemna de l'Audiència de Lleida a 12 anys de presó per a un home d'origen dominicà acusat de matar i esquarterar a un compatriota a Lleida en 2011 i de tirar el cos al riu Segre.

La sentència desestima el recurs d'apel·lació de l'acusat, C.J.S., i confirma la sentència de l'Audiència que el va absoldre del delicte de profanació del cadàver, i també va absoldre del delicte d'encobriment al seu cunyat, que el va acompanyar a l'aeroport per viatjar al seu país.

L'Audiència Provincial va considerar provat que el condemnat, després de matar l'home, va arrossegar per les escales el cadàver des de l'habitatge de la víctima fins a la primera planta, on vivia ell i allí el va esquarterar; tots dos vivien en un edifici ocupat il·legalment. Durant les nits del 26 i 27 de juny de 2011 es va desfer de les restes del cadàver llançant-los al riu Segre al seu pas pel Parc de la Mitjana i a partir del 3 de juliol van ser apareixent pel pantà d'Utxesa i al parc roba de l'acusat tacada de sang i parts del cadàver.

Van aparèixer la meitat inferior de la cama esquerra, la meitat de l'extremitat inferior dreta, la meitat superior de l'extremitat inferior esquerra, la meitat superior de l'extremitat inferior dreta, la mà dreta, el braç esquerre complet i el crani. L'acusat, que en el judici va negar les acusacions, pot presentar recurs contra la sentència del TSJC a la Sala Segona del Tribunal Suprem.