La Paeria redactarà un pla d'actuació integral per la Mariola

L'avantprojecte, en paral·lel al Pla Mariola 20.000, ha de permetre prioritzar les necessitats, incrementar les oportunitats i millorar la qualitat de vida dels veïns del barri

Redacció
15 de febrer del 2018
Actualitzat a les 12:39h
Part del govern de la Paeria
Part del govern de la Paeria | ACN
L'Ajuntament de Lleida redactarà un pla d'actuació integral per al barri de la Mariola que ha de permetre prioritzar les necessitats, incrementar les oportunitats i millorar la qualitat de vida dels seus veïns.

A la Comissió informativa de les Polítiques de Drets i Serveis a les Persones, el tinent d'alcalde de la Paeria, Xavier Rodamilans, ha explicat que els eixos metodològics de l'avantprojecte del Pla giraran entorn de la intervenció integral,; participació activa de la comunitat, innovació, planificació, i perspectiva de gènere. També ha apuntat el treball per a un nou "relat" del barri, perquè "l'objectiu principal és arribar a les persones, perquè s'hi impliquin, i millorar la imatge d'un barri que està en procés de transformació", segons ha exposat Rodamilans. Les accions aniran en consonància al Pla Mariola 20.000, que preveu la reurbanització de l'actual zona coneguda pels blocs de la Mariola.

El pla avançarà amb la implicació comunitària dels diferents agents que hi resideixen, que hi són presents o que hi treballen, com els seus veïns, les entitats i els comerciants,. En definitiva, es vol revertir una tendència de vulnerabilitat social cap a un clima de canvi i d'oportunitats, una nova mirada de la realitat del barri amb nous compromisos i efectes multiplicadors del treball, en recursos i serveis, segons han explicat fonts municipals.

El procediment partirà de la detecció de la situació real del barri i, a partir d'aquesta diagnosi, es desenvoluparan actuacions i polítiques ajustades a les necessitats. El Pla integral de la Mariola està en fase d'avantprojecte i els terminis provisionals estableixen una fase inicial fins el 2019 fins a una fase de consolidació fins al 2025. El document proposa la creació d'un equip de professionals que coordini l'acció transversal i interinstitucional, que dinamitzi el barri amb els diferents agents i que col·labori en aquest procés de transformació per millorar la imatge global del barri.