El fiscal general avisa que l'Estat serà «ferm» si es repeteix el «menyspreu» a la Constitució

Julián Sánchez Melgar ha insistit que, "si es reiteren actes de desobediència" a Catalunya, els seus autors "es trobaran amb la resposta de la Fiscalia"

El nou fiscal general, Julián Sánchez Melgar, a la sala de plens de Suprem, el 12 de desembre de 2017
El nou fiscal general, Julián Sánchez Melgar, a la sala de plens de Suprem, el 12 de desembre de 2017 | ACN
Redacció
15 de febrer del 2018
Actualitzat a les 12:35h
El fiscal general de l'Estat, Julián Sánchez Melgar, ha avisat aquest dijous que, si es repeteixen a Catalunya els "actes de menyspreu a la Constitució", la resposta de la Fiscalia serà "proporcional i serena", però també "inexorable i ferma".

Durant un esmorzar informatiu organitzat per Europa Press, Sánchez Melgar ha incidit en les paraules que ja va dir en la compareixença al Congrés dels Diputats del mes de desembre. El fiscal general de l'Estat entén que la Fiscalia no ha de dir res davant les aspiracions polítiques de l'independentisme sempre que aquestes es desenvolupin dins el marc constitucional.

Aquest dijous ha afegit que el "desig general" és recuperar la convivència a Catalunya -un relat alimentat des dels aparells de l'Estat-, però també ha advertit que que "si es reiteren actes de desobediència", els seus autors "es trobaran amb la resposta de la Fiscalia".

Per Sánchez Melgar, la defensa de la llei ha de ser "el límit, principi i fi" que ha de guiar l'actuació de la Fiscalia. Segons el seu parer, les actuacions del ministeri públic a Catalunya són "bona prova d'aquesta defensa de la legalitat" i de l'ordre constitucional.

Durant la intervenció d'aquest dijous, en què ha exposat els principals objectius com a fiscal general, ha anunciat que el seu departament està treballant en diferents instruccions que permetin garantir la unitat d'acció de la Fiscalia, per exemple, per unificar criteris en matèria de delictes d'odi.