El cap de l'exèrcit gasta 30.000 euros en mobles i entapissat de sofàs de la residència oficial

El cap de l'Estat Major de la Defensa (Jemad), el general Fernando Alejandre, va esquivar l'adjudicació per concurs i va atorgar la reforma a dit, segons publica 'Público'

La ministra de Defensa, María Dolores de Cospedal, i el Jemad, Fernando Alejandre
La ministra de Defensa, María Dolores de Cospedal, i el Jemad, Fernando Alejandre | Flickr ministeri de Defensa
Redacció
15 de febrer del 2018
Actualitzat a les 0:58h

Mobles: 15.371,9 euros. Entapissat de cadires i sofàs: 7.851,24 euros. Pintar el pavelló: 7.438,02. Aquesta és la despesa, d'un total de 30.661,16 euros i revelada pel diari Público, que va fer el passat desembre el cap de l'Estat Major de la Defensa (Jemad), el general Fernando Alejandre, per condicionar al seu gust el pavelló oficial, la casa que l'Estat facilita a militars i guàrdies civils.   

Més enllà de la factura de les reformes en la residència situada al Centre Superior d'Estudis de la Defensa Nacional, al Passeig de la Castellana de Madrid, Alejandre va burlar la obligatorietat de sotmetre a concurs públic l'adjudicació de tota obra que superi els 18.000 euros. Ho va fer trossejant el contracte per poder adjudicar-lo a dit a la mateixa empresa: Lagoa Interiores SL. Público assenyala que la divisió de contractes és una pràctica habitual de la cúpula militar i de la resta d'administracions públiques.