Europa alerta que «intentar debilitar» l'aranès «viola tractats internacionals»

El secretari general de la Xarxa Europea per la Igualtat Lingüística condemna el "fracàs sistemàtic" d'Espanya en la lluita contra la discriminació de les llengües

Redacció
14 de febrer del 2018
Actualitzat a les 11:52h
El secretari general de l'ELEN, Davyth Hicks
El secretari general de l'ELEN, Davyth Hicks | ACN
La Xarxa Europea per la Igualtat Lingüística (ELEN) ha avisat aquest dimecres a l'Estat espanyol que "intentar activament debilitar" llengües poc parlades com l'aranès "viola tractats internacionals que Espanya ha ratificat", així com també "legislació de la Unió Europea sobre la diversitat lingüística". "La gent arreu d'Europa està cada vegada més en xoc pels atacs d'Espanya a la democràcia catalana i la seva cultura", ha assegurat el secretari general de l'ELEN, Davyth Hicks.

Segons ell, el reconeixement de l'aranès era "una gran fita" del govern Català que, des de la seva perspectiva, ha promogut "una política lingüística innovadora i exitosa" malgrat "les interferències de l'Estat espanyol". "La decisió del TC de restringir l'aranès fa sorgir nous dutes sobre la separació de poders a Espanya i s'afegeix a una llarga llista de males decisions", ha dit Hicks.

Segons el secretari general de l'ELEN, Espanya registra un "fracàs sistemàtic" a l'hora de combatre "la discriminació lingüística", fins i tot de les llengües co-oficials com el català, el basc o el gallec. "Intentar, activament, debilitar una llengua poc parlada com l'aranès viola tractats internacionals que Espanya ha ratificat, així com també legislació primària de la Unió Europea pel que fa a la diversitat lingüística. La gent d'arreu d'Europa està cada vegada més en xoc pels atacs d'Espanya a la democràcia catalana i la seva cultura", ha dit.