Ordenança

La Paeria presenta l'avantprojecte d'ordenança del Paisatge que regularà construccions i instal·lacions

El tinent d'alcalde, Fèlix Larrosa, assegura que es pretén millorar la qualitat de l'espai urbà i rural

| 14/02/2018 a les 11:20h
Arxivat a: Urbanisme, Paeria, Fèlix Larrosa, Centre Històric, instal·lacions, ordenança, construccions, paisatge
Blanch i Larrosa han presentat el projecte | Paeria
L'Ajuntament de Lleida ha presentat l'avantprojecte de l'ordenança del paisatge de Lleida, una normativa orientada "a garantir el dret col·lectiu a gaudir d'un entorn agradable, un paisatge harmònic i una adequada qualitat de vida". El document pretén regular tot tipus d'aspectes vinculats a construccions, instal·lacions i altres elements, amb especial cura per àrees de tractament paisatgístic especial, com el Centre Històric i la Seu Vella, i pels espais naturals.

Una de les grans novetats de la nova normativa és que es regula l'espai urbà i, també, el rural de la capital del Segrià. El tinent d'alcalde i regidor d'Hàbitat Urbà, Rural i la Sostenibilitat, Fèlix Larrosa, ha explicat que per fer possible el compliment d'aquesta ordenança, "que fa de Lleida una ciutat bella, bonica i ordenada", caldrà "una gran complicitat entre allò públic i allò privat". "El paisatge es posa en valor pel compromís directe de la ciutadania amb la seva ciutat", ha manifestat Larrosa.

L'Ajuntament de Lleida està treballant en aquesta ordenança, que "té una claríssima vocació de regular i intervenir en el paisatge", segons ha dit Larrosa, que ha estat acompanyat del coordinador municipal d'Urbanisme, Joan Blanch, en la presentació de l'avantprojecte. El tinent d'alcalde ha remarcat que l'ordenança "neix a partir d'un treball molt transversal per part de molts tècnics de la Paeria, tant en matèria de planejament urbanístic com de mobilitat, patrimoni, turisme, comerç o seguretat ciutadana, entre altres".

La finalitat d'aquesta ordenança passa per "regular la protecció del paisatge de Lleida, fomentant els seus valors ambientals i culturals i establint la prevalença del dret col·lectiu dels ciutadans i ciutadanes a percebre un entorn agradable, endreçat i harmònic". Per Fèlix Larrosa, "és necessària la implicació de tots els ciutadans, de les entitats, dels organismes, de les empreses i, en general, de tots aquells que intervenen en la millora del paisatge de la ciutat".

La nova normativa regula la protecció del paisatge fomentant els seus valors ambientals i culturals, considerant que els ciutadans tenen dret a la conservació i millora del nivell de qualitat del paisatge. També es té especial cura per les àrees urbanes de tractament paisatgístic especial, que són el Centre Històric, el Turó de la Seu Vella, el Turó de Gardeny, el Parc dels Camps Elisis i la façana fluvial, així com els àmbits rurals d'interès paisatgístic, que inclouen, entre molts d'altres, el parc de la Mitjana, l'espai fluvial del riu Segre, els Aiguamolls de Rufea i les vores dels canals, segons ha detallat Fèlix Larrosa.

El document recull les aspiracions plantejades en el marc dels tallers de debat de la Fundació del Paisatge Urbà de Lleida, com són la importància de millorar l'aspecte dels espais abandonats o en desús; posar ordre a la ciutat; protegir les visuals; cohesionar la ciutat, i posar en relleu els valors de cada barri o de la ciutat.

També us pot interessar

 

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge del regidor Fèlix Larrosa | Àlvar Llobet
01/01/1970
El consistori intervindrà en diversos barris de la ciutat es renovarà bona part de la flota de camions i màquines del servei de neteja urbana
Imatge d’una acció del partit d’ahir a Las Palmas | ACB
01/01/1970
El noi ha sortit aquesta tarda en llibertat després que agents de la Policia Nacional se l’emportessin detingut del pavelló
Mireia Boya | ACN
01/01/1970
Guerres internes al PP, clavegueres de l'Estat, un hipotètic cas de terrorisme d'Estat i favors d'un jutge... el fil de Boya a Twitter sobre les atemptats de l'agost i l'empresonament del conseller d'Interior
Imatge de la xocolateria Xicra | Foursquare
01/01/1970
El propietari del local de l'avinguda Blondel ha decidit traspassar-lo a causa de la seva jubilació
El canal Segarra-Garrigues, l'obra de més envergadura de Ponent | ACN
01/01/1970
El nou contracte té un termini inicial de dos anys, amb dues possibles pròrrogues d'un any de durada cadascuna
Imatge d'un caixer | Arxiu
01/01/1970
Algunes entitats bancàries ja apliquen una normativa europea que els permet cobrar per ingressar a partir de 50 monedes en el compte en concepte de "manipulació" | La UBIC considera que els bancs "aprofiten qualsevol escletxa" per cobrar