Ordenança

La Paeria presenta l'avantprojecte d'ordenança del Paisatge que regularà construccions i instal·lacions

El tinent d'alcalde, Fèlix Larrosa, assegura que es pretén millorar la qualitat de l'espai urbà i rural

| 14/02/2018 a les 11:20h
Arxivat a: Urbanisme, Paeria, Fèlix Larrosa, Centre Històric, instal·lacions, ordenança, construccions, paisatge
Blanch i Larrosa han presentat el projecte
Blanch i Larrosa han presentat el projecte | Paeria
L'Ajuntament de Lleida ha presentat l'avantprojecte de l'ordenança del paisatge de Lleida, una normativa orientada "a garantir el dret col·lectiu a gaudir d'un entorn agradable, un paisatge harmònic i una adequada qualitat de vida". El document pretén regular tot tipus d'aspectes vinculats a construccions, instal·lacions i altres elements, amb especial cura per àrees de tractament paisatgístic especial, com el Centre Històric i la Seu Vella, i pels espais naturals.

Una de les grans novetats de la nova normativa és que es regula l'espai urbà i, també, el rural de la capital del Segrià. El tinent d'alcalde i regidor d'Hàbitat Urbà, Rural i la Sostenibilitat, Fèlix Larrosa, ha explicat que per fer possible el compliment d'aquesta ordenança, "que fa de Lleida una ciutat bella, bonica i ordenada", caldrà "una gran complicitat entre allò públic i allò privat". "El paisatge es posa en valor pel compromís directe de la ciutadania amb la seva ciutat", ha manifestat Larrosa.


L'Ajuntament de Lleida està treballant en aquesta ordenança, que "té una claríssima vocació de regular i intervenir en el paisatge", segons ha dit Larrosa, que ha estat acompanyat del coordinador municipal d'Urbanisme, Joan Blanch, en la presentació de l'avantprojecte. El tinent d'alcalde ha remarcat que l'ordenança "neix a partir d'un treball molt transversal per part de molts tècnics de la Paeria, tant en matèria de planejament urbanístic com de mobilitat, patrimoni, turisme, comerç o seguretat ciutadana, entre altres".

La finalitat d'aquesta ordenança passa per "regular la protecció del paisatge de Lleida, fomentant els seus valors ambientals i culturals i establint la prevalença del dret col·lectiu dels ciutadans i ciutadanes a percebre un entorn agradable, endreçat i harmònic". Per Fèlix Larrosa, "és necessària la implicació de tots els ciutadans, de les entitats, dels organismes, de les empreses i, en general, de tots aquells que intervenen en la millora del paisatge de la ciutat".

La nova normativa regula la protecció del paisatge fomentant els seus valors ambientals i culturals, considerant que els ciutadans tenen dret a la conservació i millora del nivell de qualitat del paisatge. També es té especial cura per les àrees urbanes de tractament paisatgístic especial, que són el Centre Històric, el Turó de la Seu Vella, el Turó de Gardeny, el Parc dels Camps Elisis i la façana fluvial, així com els àmbits rurals d'interès paisatgístic, que inclouen, entre molts d'altres, el parc de la Mitjana, l'espai fluvial del riu Segre, els Aiguamolls de Rufea i les vores dels canals, segons ha detallat Fèlix Larrosa.

El document recull les aspiracions plantejades en el marc dels tallers de debat de la Fundació del Paisatge Urbà de Lleida, com són la importància de millorar l'aspecte dels espais abandonats o en desús; posar ordre a la ciutat; protegir les visuals; cohesionar la ciutat, i posar en relleu els valors de cada barri o de la ciutat.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge de la concentració de Lleida
Imatge de la concentració de Lleida | ACN
01/01/1970
Exigeixen davant de la subdelegació del govern espanyol que s'utilitzi políticament el paper de l'Escola i als mestres i professors
Joan Reñé, president de la Diputació
Joan Reñé, president de la Diputació | ACN
01/01/1970
La formació anuncia que votarà al Ple en contra del pla estratègic de subvencions que perpetua aquesta situació
Josep Maria Cervera, president de l'AMI
Josep Maria Cervera, president de l'AMI | Adrià Costa
Jonathan Oca
01/01/1970
L'associació denuncia que es pretén arribar a les eleccions municipals amb la primera línia del municipalisme sobiranista inhabilitat
Àngel Ros, alcalde de Lleida
Àngel Ros, alcalde de Lleida | Adrià Costa
Àlvar Llobet
01/01/1970
L'alcalde de Cervera diu que continuaran donant suport als símbols que demanen l'alliberament dels presos