El murcians reprimits per la Guàrdia Civil, «emocionats amb el gest» de ser convidats al Pirineu

La plataforma "Pirineus con ellos" ha convidat els murcians que van ser víctimes de la repressió policial quan es manifestaven en contra de la construcció del mur de l’AVE

Càrregues policials durant l'1-O
Càrregues policials durant l'1-O | Martí Urgell
Redacció
12 de febrer del 2018
Actualitzat a les 18:31h

Centenars de persones en una manifestació pel soterrament de l'AVE a Múrcia Foto: Europa Press


Després que els policies que van participar a l’1-O fossin convidats a hotels de Múrcia per la
companyia Hosteurs,
els murcians que van ser víctimes de la repressió policial per les seves protestes contra la construcció del mur de l’AVE han rebut una contraoferta. La plataforma "Pirineus con ellos" els ha convidat a establiments hotelers de la Cerdanya i l’Alt Urgell.

La plataforma "pro-soterramiento de las vias de Murcia" assegura haver-se "emocionat amb el gest" de l’ associació catalana. Han afirmat a l’ACN que aquesta iniciativa és una bona manera de respondre en "positiu" a la iniciativa dels hotelers de la seva comunitat, que podia haver causat sentiments de rebuig dels catalans envers els murcians.

Des de la posada en marxa d’aquest divendres de "Pirineus con ellos" uns vint-i-cinc establiments de les comarques de la Cerdanya i l’Alt Urgell s’hi han sumat, tant hotelers com de restauració, així com  museus i persones a títol individual. A més la seva voluntat va més enllà d’aquest convit puntual, volen promoure accions de solidaritat amb grups socials, entitats i persones d’arreu de l’estat espanyol que hagin estat víctimes de repressió policial per reclamar els seus drets.