Una allau atrapa tres esquiadors fora pistes a Tavascan

Practicaven esquí de muntanya i van resultar il·lesos, tot i quedar colgats de mig cos

Imatge de la neu fora pistes
Imatge de la neu fora pistes | Arxiu
Redacció
12 de febrer del 2018
Actualitzat a les 10:32h
Una allau va sorprendre tres esquiadors, ahir al migdia, mentre practicaven esquí de muntanya fora pistes a la zona del coll de l’Ós, prop de les pistes de Tavascan, al terme municipal de Lladorre. La neu va atrapar les tres persones, que van quedar amb mig cos a fora a causa d’una allau que van provocar ells mateixos amb el seu pas.

Els Bombers de la Generalitat van rebre l’avís a les 13:13 hores, tot i que de seguida l’alertant els informava que els esquiadors havien sortit il·lesos de l’accident. Fins i tot van poder sortir pel seu propi peu de dins l’allau. Tot i l’ensurt, l’incident no va requerir d’atenció ni mèdica ni dels serveis d’emergències.
 
Aquesta és la segona allau amb afectacions en una setmana al Pallars Sobirà. El passat diumenge, un esquiador resultava ferit de caràcter menys greu en ser atrapat per una allau, també al terme municipal de Lladorre, quan practicava esquí de muntanya amb un grup de sis persones. Hores d’ara, el perill d’allaus és moderat (3 sobre 5) al Pirineu i Prepirineu pallarès.