La nena morta a causa d'una meningitis era de Golmés i anava a una llar de Mollerussa

Salut assegura que “ha pres les mesures habituals de vigilància i prevenció de la malaltia en l’entorn” més proper del nadó

ACN
12 de febrer del 2018
Actualitzat a les 0:33h
Una nena d’onze mesos de Golmés, de la comarca del Pla d'Urgell, ha mort per meningitis a l’hospital Parc Taulí de Sabadell.

Fonts del Departament de Salut han informat que el Servei de Vigilància Epidemiològica de Lleida “ha pres les mesures habituals de vigilància i prevenció de la malaltia en l’entorn” més proper del nadó, que vivia a Golmés però anava a la llar d’infants a Mollerussa. La mort s’ha produït “aquest cap de setmana”, segons les mateixes fonts, “per sèpsis pneumocòccica”.

Metges del Departament de Salut van reunir-se ja aquest divendres passat, després d’haver-se detectat el cas, amb les mares i pares d’alumnes de la llar d’infants de la nena i també amb tècnics municipals d’Esports, perquè la petita feia un curs a la piscina coberta municipal de Mollerussa.

Segons les mateixes fonts, el CAP s’ha posat en contacte amb les famílies dels cinc nens i nenes que compartien el curs de piscina amb la víctima, però com que el temps d’exposició és curt no hi hauria risc de contagi. L’Ajuntament s’ha posat a disposició de la llar d’infants. El pare de la nena és del palau d'Anglesola però la família vivia actualment a Golmés.