L'ANC advoca perquè s'investeixi Puigdemont i s'entomin les conseqüències penals

"Demanem sentit de responsabilitat als polítics en el seu lideratge cap a la independència, assumint els riscos que això comporta", exigeix en un comunicat

Agustí Alcoberro, en una imatge d'arxiu
Agustí Alcoberro, en una imatge d'arxiu | ANC
Redacció
11 de febrer del 2018
Actualitzat a la 1:15h
El secretariat de l'Assemblea Nacional Catalana s'ha reunit aquest dissabte a Igualada i ha emès un comunicat en què deixa molt clar que advoca per la investidura de Puigdemont  i perquè s'assumexin "els riscos que això comporta". "Cal demostrar que uns i altres estem disposats a assumir les responsabilitats i conseqüències penals davant de l'estat demofòbic que tenim obertament en contra", afirma en el text.

"Demanem sentit de responsabilitat als polítics en el seu lideratge cap a la independència, assumint els riscos que això comporta", reclama tot anunciant mobilitzacions per donar suport a les accions "valentes" que s'emprenguin en aquesta direcció. 

I llança una crida als catalans a mobilitzar-se: "cridem a mobilitzar-nos immediatament per exigir la investidura del president que hem votat i a favor de la República". 

L'ANC considera que Puigdemont s'ha d'investir "sense estar condicionats als desacreditats tribunals espanyols, la llei dels quals no ha de tenir efectes sobre el territori de Catalunya des de la declaració d'independència del 27 d'octubre de 2017". 

"Així mateix, quan el president Puigdemont torni a Catalunya per entomar el repte de liderar la creació efectiva de la República Catalana, l'Assemblea Nacional Catalana serà al seu costat i defensarà les nostres institucions i Govern fins a les últimes conseqüències", sentencien.