L'emotiu vídeo que denuncia els 100 dies de Junqueras i Forn a la presó

El líder republicà i l'exconseller d'Interior estan a Estremera des del 2 de novembre passat

El vídeo amb motiu de les 100 nits de Junquera i Forn a la presó
El vídeo amb motiu de les 100 nits de Junquera i Forn a la presó
Redacció
10 de febrer del 2018
Actualitzat a les 12:18h

Cartell electoral d'ERC, amb Oriol Junqueras. Foto: Adrià Costa


Esquerra Republicana (ERC) ha editat un emotiu vídeo per denunciar les cent nits que fa que el seu líder, Oriol Junqueras, i l'exconseller d'Interior, Joaquim Forn, són a la presó. Junqueras està en règim preventiu a Estremera des del passat 2 de novembre, quan la jutge de l'Audiència Nacional, Carmen Lamela, va enviar mig Govern, acusat de rebel·lió, a la presó. 

Junqueras ha presentat diversos recursos, també davant del Suprem -on ha estat traslladada la causa-, però el jutge instructor Pablo Llarena ha denegat la seva llibertat adduint risc de reiteració delictiva. Tampoc ha permès que el líder republicà assisteixii als plens del Parlament tot i ser-ne diputat. Llarena ha rebutjat, també, alliberar Joaquim Forn que va renunciar a l'acta de diputat per poder garantir la seva sortida del centre penitenciari. 

L'empresonament de Junqueras i Forn està envoltat de polèmica. Diversos experts en Dret Penal han denunciat l'ús de la presó preventiva en el cas català com a mesura de càstig sense fonaments jurídics reals que puguin justificar-la. De fet, l'empresonament dels presos polítics ha iniciat ja el seu recorregut internacional. La causa ha arribat a l'ONU de la mà d'advocats internacionals i la defensa espera també culminar el recorregut dins la justícia espanyola per elevar el cas a instàncies europees.