El rap per la pau de tres joves lleidatans

Amb aquest vídeo participen al concurs Hip-hop per la Pau

09 de febrer del 2018
Actualitzat a les 14:00h
Fragment del videoclip de la cançó
Fragment del videoclip de la cançó | Oficina Jove
La Rut González, el Pau Valladares i el Martin Coma són tres joves de Sort compromesos amb les injustícies socials. Amb el rap Res a dir. Molt a criticar, participen al concurs de Hip-hop per la Pau que organitza l'Institut Català Internacional per la Pau. L'objectiu és  donar visibilitat al compromís i la creativitat dels joves en l'àmbit de la cultura de pau.


Per participar al concurs calia composar una peça de hip-hop amb versos de creació pròpia i fer una gravació en vídeo de la seva interpretació, d'un màxim de 4 minuts de durada. Les lletres de les cançons han d'estar relacionades amb la crítica de la violència, la denúncia de violacions de drets humans, la solidaritat amb les persones que fugen de conflictes armats, etc.

El tècnic de l'Oficina Jove, Aram Lòpez, ha explicat que la idea de participar al concurs va sortir dels diferents tallers de rap que van néixer a partir dels pressupostos participatius de l'entitat, i que ells mateixos han treballat les lletres i la música. 

Ara, els tres joves de Sort opten a guanyar una masterclass de rap impartida per un cantant professional i a enregistrar la cançó en un estudi. Aquesta és la segona edició del concurs de hip-hop, que compta amb el suport del Departament d'Ensenyament i de la Direcció General de Joventut.