Unió de Pagesos reclama a Agricultura que «no freni» la ramaderia de muntanya

Consideren "injustificat i poc equitatiu" que es pretenguin negar ajuts a nous beneficiaris en la convocatòria d’enguany

ACN
09 de febrer del 2018
Actualitzat a les 9:49h
Imatge d'arxiu d'una explotació ramadera
Imatge d'arxiu d'una explotació ramadera | ACN
Unió de Pagesos demana al Departament d'Agricultura que no descarti dels ajuts de ramaderia ecològica i conservació de races autòctones a nous beneficiaris, ni limiti el de la gestió de prats i pastures a aquells que es van beneficiar el 2017 d'altres ajuts anteriors relacionats. Segons assegura el sindicat, aquestes mesures estan previstes en el Projecte de Resolució dels ajuts del Contracte Global d'Explotació (CGE) per al 2018.

Des d'Unió de Pagesos consideren "injustificat i poc equitatiu" que es neguin aquests ajuts a potencials nous perceptors que, "per l'activitat ramadera que realitzen, compleixen amb els requisits necessaris per poder-hi accedir", segons l'organització agrària.

El sindicat considera "un contrasentit" que, d'una banda, el departament organitzés el 2017 diferents grups de treball per fomentar la ramaderia ecològica a Catalunya i, d'altra banda, "exclogui nous beneficiaris de la principal línia de foment de que disposa Agricultura", com són els ajuts a la ramaderia ecològica que estan cofinançats des de la Unió Europea. A més, l'organització agrària recorda que des de l'1 de gener d'enguany la Política Agrària Comuna (PAC) "admet criteris de selecció de naturalesa social".

Unió de Pagesos recorda que la ramaderia de muntanya "ha patit dificultats afegides", com el fet d'assumir costos relacionats amb la distància dels serveis; l'orografia; els danys de la fauna salvatge, el cens de la qual "ha augmentat de manera considerable els últims anys", i els efectes de la "greu" sequera. Aquests problemes se sumen, a més, a l'eliminació de determinats ajuts destinats a aquests sectors, segons assenyala el sindicat.