Òmnium denuncia interrogatoris «sense garanties» de la Guàrdia Civil

L'entitat detalla que el cos policial interroga a membres de l'entitat a comissaria amb el focus posat en l'acte final de campanya del referèndum

Un vehicle de la Guàrdia Civil.
Un vehicle de la Guàrdia Civil. | Adrià Costa
Redacció
09 de febrer del 2018
Actualitzat a les 0:11h

Un dels vehicles de la Guàrdia Civil aparcats davant del Departament d'Economia, el passat setembre. Foto: Adrià Costa


La Guàrdia Civil continua marcant de ben a prop les entitats sobiranistes. Aquest dijous Òmnium Cultural ha denunciat que el cos policial espanyol continua interrogant membres de l'entitat, ara amb el focus centrat en l'acte final de la campanya del referèndum a Montjuïc, el passat 29 de setembre, que va aplegar milers de persones a l'avinguda Maria Cristina de Barcelona.

Aquest migdia, tal com ha informat l'entitat, la Guàrdia Civil ha interrogat el vocal de la junta nacional, Ignasi Termes, a la comissaria de Travessera de Gràcia com a un dels responsables de l'organització de l'esdeveniment. Òmnium posa l'accent en la "manca de garanties" d'aquest tipus d'interrogatoris, que -asseguren- tenen lloc "de manera paral·lela" a la causa judicial oberta contra el referèndum.

"Es produeix sense la presència dels lletrats de les defenses comparegudes en el procediment, quan ja hi ha una causa judicial oberta", remarquen des de l'ens cultural, que també ha anunciat que els fets han estat traspassats per les defenses al jutjat d'instrucció 13 i al Tribunal Suprem.

Òmnium Cultural reitera que assumeix les despeses dels actes on participa i recorda que no rep cap subvenció pública de la Generalitat. Les despeses es cobreixen amb els fons de l’entitat que provenen de les quotes dels socis.