L'ONU urgeix Espanya a allunyar els menors de la violència «extrema» de la tauromàquia

El Comitè dels Drets de l'Infant de l'organització internacional exigeix a l'Estat que "nens, nenes i adolescents" no puguin entrar a espectacles taurins

Redacció
08 de febrer del 2018
Actualitzat a les 18:10h
Un matador durant una corrida de Sant Isidro.
Un matador durant una corrida de Sant Isidro. | Victor Fraile/Reuters/ACN
L'ONU vol allunyar els menors d'edat de la tauromàquia. El Comitè dels Drets de l'Infant ha picat el crostó a Espanya aquest dijous i li ha exigit que no permeti a "nens, nenes i adolescents" assistir en directes a esdeveniments i espectacles taurins. Així, l'organització internacional vol protegir els més petits de "l'extrema violència" de les corrides de toros.

El màxim organisme internacional en matèria de protecció dels drets humans dels menors d'edat ha respost d'aquesta manera a un informe presentat per la Fundació Franz Weber, amb el suport d'argumentari científic, que posava sobre la taula els efectes contraproduents del consum de violència per part dels infants i adolescents en el seu desenvolupament físic, mental, moral i social.

L'ONU, doncs, urgeix l'estat espanyol a allunyar-los d'aquest tipus d'espectacles, defensats per diversos sectors de la societat com a element cultural del país. Cal recordar que arreu del país hi ha més d'una cinquantena d'escoles taurines. L'informe adverteix que, en aquests centres, es posa en risc la integritat "física i mental" dels joves.