Els Bombers demanen extremar les precaucions per l'elevat risc d'allaus

El risc al Pallars ha baixat avui a nivell 3 sobre 5, quan ahir es van assolir els 4 punts

Redacció
08 de febrer del 2018
Actualitzat a les 17:58h
Les darreres nevades fan que el risc d'allau sigui elevat
Les darreres nevades fan que el risc d'allau sigui elevat | Satur Veras
Els Bombers de la Generalitat demanen, atès l’elevat risc d’allaus, molta precaució a l’hora de realitzar activitats en entorns de neu. Les nevades dels darrers dies fan que l’acumulació de neu, especialment a les parts altes, sigui molt elevada, i que el mantell tingui poca estabilitat. Això, va acompanyat de vent en moltes zones, fet que complica encara més la situació. A més, i segons les prediccions del Servei Meteorològic de Catalunya, aquest dijous la cota de neu voltarà els 200 metres, i localment podrà ser més baixa en moments de xàfec.
 
En aquest sentit, segons el darrer butlletí emès per l’Institut Geològic de Catalunya, hi ha un nivell de risc d’allaus moderat -3 sobre 5- al Pallars, quan ahir es van assolir els 4 punts, és a dir, el risc fort d'allaus. 
 
Per això, els Bombers recomanen que, abans de realitzar qualsevol activitat, es consulti el butlletí d’allaus i la previsió meteorològica de la zona on es vol anar. En aquest sentit, és molt important, a més, informar-se de l’estat de la xarxa viària en cas de desplaçaments.

També cal anar ben equipats, per suportar temperatures baixes i per poder-se abastir en cas de trobar-se amb qualsevol imprevist. Així mateix, és important aquests dies que, si es vol realitzar activitats a la muntanya, s’intenti evitar les parts més altes i que s’opti per fer rutes amb poc pendent.