Les darreres nevades asseguren l’esquí fins a final de temporada

Els gruixos actuals són d’entre 150 i 240 centímetres a Skipallars i d’entre 160 i 190 a Tavascan | Espot i Port Ainé preveuen tancar pistes el 2 d’abril mentre que Tavascan ho farà a finals de març

08 de febrer del 2018
Actualitzat a les 17:47h
Esquiadors a punt per gaudir d’un dia d’esquí immillorable a Espot, aquest dimarts
Esquiadors a punt per gaudir d’un dia d’esquí immillorable a Espot, aquest dimarts | ACN
La potent nevada que ha caigut al Pallars Sobirà els darrers dies, amb gruixos que han superat i de llarg els 60 centímetres de neu nova en alguns punts, ha beneficiat notablement les estacions d’esquí pallareses fins a tal punt que els seus responsables pràcticament donen per garantida la pràctica de l’esquí fins a final de la temporada, previst per Setmana Santa, que enguany cau entre els mesos de març i abril. 

A Skipallars el registre més alt en aquest episodi han estat els 67 centímetres a la cota 2.519 metres, tot i que el director d’Espot i Port Ainé, Xavier Bigordà, ha assegurat que hi ha punts on l’acumulació ha estat encara superior. Segons Bigordà, la nevada que s’ha registrat els darrers dies a les dos estacions de Ferrocarrils ha estat “de les més fortes dels últims anys”.

No és d’estranyar, doncs, que Espot i Port Ainé gaudeixin actualment de gruixos d’entre 150 i 240 centímetres, que permeten obrir totes les instal·lacions i pistes amb un panorama immillorable per les properes setmanes. Bigordà ha assegurat que la temporada està “garantida” i que la previsió és tancar per Setmana Santa, el 2 d’abril.

A Tavascan no hi ha nevat amb tanta quantitat com en el cas dels complexos de Skipallars, ja que la ubicació de l’estació fa que l’afavoreixin més les nevades que venen de nord, no tant les llevantades com ha estat el cas de la darrera.

Tot i això, el director de l’estació, Marc Tomàs, ha explicat que des de diumenge a la cota 1.700 s’hi han registrat uns 50 centímetres de neu nova que han augmentat els gruixos màxims a l’estació fins els 190 centímetres. Com ha fet Bigordà, Tomàs creu que la neu està “assegurada” a l’estació fins a final de temporada.