Denuncien que el govern de la Paeria utiliza el POUM per afavorir «inversors i constructores»

El Comú de Lleida assegura que el projecte urbanístic suposa un retrocés respecte al del 1995 | El govern local nega les acusacions i considera "gratuïtes" les crítiques

El Comú ha denunciat el POUM del govern
El Comú ha denunciat el POUM del govern | Comú de Lleida
Redacció
08 de febrer del 2018
Actualitzat a la 13:25h
El Comú de Lleida ha denunciat que l'equip de govern de la Paeria vol utilitzar el Pla d'Ordenació Urbana Municipal (POUM) "per afavorir els interessos de grans inversors i constructores en detriment d'interès general de la ciutat". La formació assegura que l'executiu d'Àngel Ros vol aprovar un POUM que no aporta millores en el desenvolupament a llarg termini del traçat urbà i rural del municipi i que suposa un greu retrocés respecte al POUM aprovat al 1995 pel que fa a l'estructuració dels nous sectors urbans i a la qualitat de vida de les persones que hi viuran.

​"La proposta de l'equip d'Àngel Ros també es planteja en contra de l'interès general i de la sostenibilitat de l'economia i el sector comercial i logístic de la ciutat", ha assegurat el regidor Sergi Talamonte, que ha lamentat les presses per aprovar el projecte "sense donar el temps i l'espai per poder afrontar un debat real amb els sectors afectats de la ciutat ni amb la resta de les forces polítiques".

​Per justificar aquestes acusacions, el Comú ha posat cinc exemples que, al seu parer, demostrarien la voluntat de l'equip de govern socialista per afavorir empreses; Torre-salses, Carrefour, Torres de la Llotja, Gran Gardeny i eliminació de zones verdes a Balàfia i al Secà de Sant Pere.

El govern municipal nega les acusacions

​Des del govern municipal s'ha negat les paraules del Comú i s'ha destacat que el POUM que ha presentat l'Ajuntament de Lleida "és un projecte pensat per beneficiar el conjunt de la ciutadania i el seu progrés. L'executiu ha acusat la formació de criticar de manera "gratuita".