Patrimoni

L'Arxiu Municipal de Lleida restaurarà el cartell del Carnaval de la ciutat del 1918

La Paeria difon aquest document patrimonial amb motiu de la pròxima celebració d'aquesta festa

per Redacció, 7 de febrer de 2018 a les 23:57 |
Imatge del cartell del 1918 | Arxiu Municipal Lleida
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 de febrer de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Arxiu de l'Ajuntament de Lleida, amb motiu de la festa de Carnaval, difon al seu web i xarxes socials el cartell de Carnaval de l'any 1918 a la ciutat, una peça documental que serà restaurada pròximament per garantir la seva òptima conservació, segons ha informat la Paeria.

El cartell mostra una parella que sembla anar disfressada d'arlequí i de colombina, coneguts personatges de la Comèdia de l'Art, asseguts sobre una lluna i un fons de cercles de colors llampants. Tots dos tenen una actitud festiva i alegre, pròpia de la festa que anuncien.


En el marge dret del cartell es pot llegir el programa d'actes organitzats per la Paeria de Lleida, caracteritzats per la celebració de diversos balls de disfresses, tant públics com privats, en l'envelat de la ciutat. El cartell de grans dimensions (1,30 per 0,95 metres) està signat per A. Nicolàs i va ser imprès a la impremta Sol y Benet de Lleida.

 

Participació