El PP proposa que els delictes de sedició i rebel·lió no es puguin indultar

Així consta en les esmenes que han presentat els populars a un text del PSOE al Congrés dels Diputats

El ministre de Justícia, Rafael Catalá, al Congrés dels Diputats
El ministre de Justícia, Rafael Catalá, al Congrés dels Diputats | Europa Press
Redacció
07 de febrer del 2018
Actualitzat a les 0:29h
El PP ha presentat una esmena al Congrés per prohibir que un Govern pugui indultar condemnats per rebel·lió, sedició i traïció, precisament delictes pels quals s'investiga el govern de Carles Puigdemont i Oriol Junqueras pel referèndum de l'1 d'octubre i la posterior declaració d'independència de Catalunya.

Es tracta d'una de les esmenes que el PP ha registrat aquest dimarts a la proposició de llei que va presentar el PSOE per modificar la vigent llei de l'indult, que data de 1870, per prohibir els indults en casos de violència de gènere i de corrupció per part de funcionaris públics. En les seves esmenes, a les quals ha tingut accés Europa Press, el PP fa seves les excepcions a l'indult que recollia la llei vigent (casos de reincidència o quan la sentència no és ferma) i les propostes pel PSOE, però aprofita per afegir-ne més.

Tampoc en finançament de partits

En el seu llistat cita expressament la prohibició d'indultar condemnats per rebel·lió, sedició i traïció, però també afegeix els penats per homicidi dolós, terrorisme, genocidi i delictes de lesa humanitat.

I afegeix a més, en aquesta llista de condemnes impossibles de perdonar per un Govern, els delictes contra la monarquia, el tràfic de persones, el finançament il·legal de partits polítics, i la corrupció en el seu conjunt, incloent la comesa per càrrecs electes.