No confongui la ciutadania, senyor Vega

"Aquest ajuntament, amb les diferents composicions de grups polítics, ha anat eliminant els vestigis franquistes a la ciutat des de la democràcia. L’Ajuntament de Lleida ha canviat 62 noms de carrers, també el nom de quatre blocs d’habitatges i ha fet tres monuments dedicats a la Memòria Històrica"

| 05/02/2018 a les 23:55h
Arxivat a: Cartes, Carles Vega, Memòria Històrica, franquisme, Ajuntament de Lleida
Part del grup municipal del PSC
Part del grup municipal del PSC | Àlvar Llobet
ERC, juntament amb altres partits de l’oposició, han esmerçat molts esforços aquesta legislatura per fer creure l’opinió pública que l’equip de govern d’aquest Ajuntament no restitueix la Memòria Històrica.  Som convençudament demòcrates, senyors d’ERC, i per això hem complert la Llei de Memòria Històrica amb tot respecte i resolució, llei que, per cert, va impulsar el PSOE al govern de l’Estat.

Aquest ajuntament, amb les diferents composicions de grups polítics, ha anat eliminant els vestigis franquistes a la ciutat des de la democràcia. L’Ajuntament de Lleida ha canviat 62 noms de carrers, també el nom de quatre blocs d’habitatges i ha fet tres monuments dedicats a la Memòria Històrica: al Cementiri, al Liceu Escolar i, fa pocs dies, un dedicat a les víctimes de l’Holocaust, també li recordem que un dels elements més destacats de la petjada del franquisme a Lleida era el monòlit de la plaça Cervantes, i aquest es va enderrocar l’any 2008. Fa 10 anys.


Durant aquesta legislatura, ERC i altres grups com la Crida i el Comú han reclamat el canvi de nom dels següents carrers de Lleida: Avinguda Alcalde Areny, carrer Alcalde Montaña, carrer alcalde Sangenís, carrer Lluís Besa, carrer Joan Manel Nadal Gaya, Avinguda Alcalde Recasens, carrer Germans Recasens i Carmelo Fenech. Aquesta petició va ser estudiada en la comissió de carrers per una comissió d’experts (externs a la Paeria i a aquest equip de govern),  que van analitzar a fons cada cas i no van determinar en ferm que calgués canviar-los i també es va portar la petició al ple, que ho va rebutjar. L’alcalde va proposar que si una majoria dels ciutadans i ciutadanes del carrer corresponent ho demanava, es canviaria. Aquesta via continua oberta.  

ERC, juntament amb la plataforma Lleida Lliure del Franquisme i altres grups municipals, han portat al contenciós-administratiu aquesta petició de canvi de nomenclàtor. Properament, l’ Ajuntament (per mitjà d’un lletrat, com correspon) respondrà i exposarà les actuacions realitzades al respecte. Sr. regidor, voler confondre l’opinió pública i convertir un acte judicial administratiu (una vista de pràctica de prova, s’anomena) en un judici de caire penal, on vostè vol fer veure-hi acusats, culpables i innocents, no és digne d’ un representant de la ciutadania. No hi haurà banc dels acusats sr. Vega. L’equip de govern de la Paeria compleix la llei de Memòria Històrica, Sr. Vega.

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
Imatge de la concentració de Lleida
Imatge de la concentració de Lleida | ACN
01/01/1970
Exigeixen davant de la subdelegació del govern espanyol que s'utilitzi políticament el paper de l'Escola i als mestres i professors
Joan Reñé, president de la Diputació
Joan Reñé, president de la Diputació | ACN
01/01/1970
La formació anuncia que votarà al Ple en contra del pla estratègic de subvencions que perpetua aquesta situació
Josep Maria Cervera, president de l'AMI
Josep Maria Cervera, president de l'AMI | Adrià Costa
Jonathan Oca
01/01/1970
L'associació denuncia que es pretén arribar a les eleccions municipals amb la primera línia del municipalisme sobiranista inhabilitat
Àngel Ros, alcalde de Lleida
Àngel Ros, alcalde de Lleida | Adrià Costa
Àlvar Llobet
01/01/1970
L'alcalde de Cervera diu que continuaran donant suport als símbols que demanen l'alliberament dels presos