El Síndic de la Paeria alerta de la queixa d'un home que diu que va ser acomiadat per no pagar el 5% al PSC

L'home treballava a la companyia Clanser, responsable de la neteja del consistori | Assegura que el Departament d'Alcaldia no va respondre la queixa

Àngel Ros i Fèlix Larrosa
Àngel Ros i Fèlix Larrosa | Arxiu
05 de febrer del 2018
Actualitzat a les 17:48h
El Síndic de Greuges Municipal alerta que el Departament d'Alcaldia de l'Ajuntament de Lleida no va respondre la queixa d'un lleidatà que assegura que va ser acomiadat de l'empresa Clanser S.L per no abonar un 5% al PSC. L'organisme que presideix Josep Giné acredita a la memòria del 2015 que Àngel Ros no va atendre la queixa de l'home, que treballava a la companyia que s'encarrega de la neteja de les dependències municipals del consistori.

Davant d'aquesta situació, el grup municipal d'ERC ha demanat més informació i ha instat el govern de la Paeria a respondre aquesta qüestió i la resta de preguntes i queixes atès que en la memòria del 2016 el Síndic afirma que no ha obtingut cap resposta de la Junta de Govern Local, malgrat només els va transmetre dues decisions respecte dues queixes ciutadanes. Segons la memòria de 2015, el grau de resposta de l'equip de govern a les decisions o recomanacions del Síndic només va ser del 57%.

La formació lamenta la manca de resposta de l'executiu de Ros cap a la Sindicatura i adverteix que això "pot provocar indefensió de la ciutadania respecte l'administració municipal". A més, considera que, amb aquesta manera d'actuar, el govern municipal demostra poc respecte a la figura del Síndic i al seu servei públic.

També consten nombrosos problemes per donar-se de baixa del padró o donar de baixa un arrendatari, així com queixes referides a l'abastiment d'aigua, els impostos municipals i sancions.