Els treballadors de TV3 i Catalunya Ràdio alerten: «Volen aniquilar el sector»

Es manifestaran aquest dimecres per reclamar tant als "responsables polítics" com a la direcció de la CCMA que no posin en perill el servei

TV3.
TV3. | Adrià Costa
Redacció
05 de febrer del 2018
Actualitzat a les 10:56h
"Reclamem a la direcció que no faci el joc als que volen aniquilar el servei públic de radiodifusió de Catalunya i arruïnar el sector audiovisual". Així de contundents s'expressen els treballadors de TV3 i Catalunya Ràdio, que han convocat una concentració aquest dimecres a la tarda per protestar contra les retallades en la ràdio i la televisió públiques catalanes. 

El canvi de legislació d'Hisenda i les partides milionàries que Montoro reclama a la CCMA en concepte d'IVA de les subvencions estan causant estralls en la programació de l'audiovisual públic català. Ara per ara, ja s'ha cancel·lat el magazín Tarda Oberta, que va cloure la seva emissió la setmana passada, i a finals de febrer TV3 tancarà la seva corresponsalia a l'Amèrica Llatina, amb seu a Buenos Aires i ocupada fins ara pel periodista Joan Biosca.

La concentració serà a la porta de TV3, a partir de dos quarts de quatre de la tarda. El missatge va dirigint tant als directors de la Corporació -als quals exigeixen aturar el "pla de desmantellament" de la cadena i l'emissora-, com als responsables polítics perquè compleixin "les promeses fetes durant la campanya" per atendre amb urgència l'impacte del nou IVA en el pressupost. 

A l'acte reivindicatiu hi participaran treballadors de TV3 i Catalunya Ràdio, així com actors, actrius, guionistes, traductors i lingüistes, els comitès d'empresa i els consells professionals. També hi donaran suport les principals associacions de productores, d'actors i directors, i el Col·legi Professional de l'Audiovisual, a més de diversos sindicats.