Esquiadors suecs aterren a l'aeroport de Lleida per anar-se'n a les pistes d'Andorra

El touroperador Quality Travel preveu portar uns 2.500 turistes fins el 25 de març i estudia incloure l'estació aranesa de Baqueira com a destinació per a la pròxima temporada

Redacció
05 de febrer del 2018
Actualitzat a les 10:42h
Imatge de l'avió amb els turistes suecs
Imatge de l'avió amb els turistes suecs | ACN
Aquest diumenge ha aterrat a l'aeroport de Lleida-Alguaire el primer vol que ha organitzat el touroperador Quality Travel per portar esquiadors a les estacions d'Andorra aquesta temporada d'hivern. L'avió ha sortit d'Estocolm i ha fet escala a la localitat de Jönköping. Ha aterrat amb 101 persones a bord i s'ha endut 75 passatgers de tornada a Suècia, uns turistes que havien arribat fa una setmana a l'aeroport de Barcelona.

El dia de l'estrena només ha arribat un vol però a partir del dia 18 i fins el 25 de març n'aterraran dos cada diumenge, procedents de sis localitats: Malmö, Göteborg, Estocolm, Växjö, Linköping i Jönköping. El propietari de Quality Travel, Ulf Östmark, diu que la companyia preveu portar uns 2.500 turistes aquest any i estudia incloure l'estació aranesa de Baqueira-Beret com a destinació per a la pròxima temporada.

Les connexions de vols xàrter amb Suècia són la principal novetat d'aquest hivern a l'aeroport lleidatà i se sumen a les que opera la companyia Neilson des del Regne Unit, que van començar el 21 de desembre i s'allargaran fins al 8 d'abril. En canvi, s'han perdut els vols d'esquiadors de la companyia israeliana Arkia que enllaçaven Alguaire i Tel-Aviv.

El propietari de Quality Travel també ha comentat que es va escollir l'aeroport d'Alguaire per operar perquè és el que queda més a prop d'Andorra i s'estalvien temps en els trasllats. "Un dels avantatges és el temps de trànsit, que és més baix que a altres aeroports. El segon és la direcció i el personal de l'aeroport, amb qui m'he reunit diverses vegades. Tenen molta vocació de servei. Amb ells, ens sentim segurs, creiem que tractaran molt bé als nostres clients", afirma. Ha reconegut que l'únic que els preocupa és que la boira faci desviar alguns vols, com ja va passar a principis d'aquesta temporada amb els avions operats per Neilson des del Regne Unit.

Estudien Baqueira com a destinació per l'any que ve

Dimecres i dijous d'aquesta setmana Ulf Östmark ha visitat Baqueira Beret i s'ha reunit amb agents turístics i hotelers de la Vall d'Aran. No descarta que l'any que ve s'afegeixi a l'oferta del touroperador suec si arriben a un acord amb l'empresa propietària de l'estació i els garanteixen una bona cooperació amb les hotels i facilitats en els trasllats. "Aquest hivern el 100% dels nostres clients s'allotjaran a Andorra. Però estem oberts a començar a operar també a Baqueira. És una qüestió de si les estacions d'esquí o els hotels estan interessats a allotjar suecs. Si és així, podríem anar a Baqueira el 2019. Tot és una qüestió de condicions. Si tenim les condicions adequades, podrem tirar-ho endavant", ha dit.