L'exfiscal en cap de Barcelona va aturar una investigació per prevaricació contra Albiol prèvia al 21-D

És una informació exclusiva de el diario.es que detalla com, després de frenar el cas, la fiscal Magaldi es va jubilar | Albiol en l'època d'alcalde hauria fet donacions "milionàries" al Joventut de Badalona

Redacció
05 de febrer del 2018
Actualitzat a les 0:07h
El líder del PP a Catalunya, Xavier García Albiol, al Parlament.
El líder del PP a Catalunya, Xavier García Albiol, al Parlament. | ACN
L'excap de la Fiscalia de Barcelona, Ana Maria Magaldi, va aturar un cas de presumpte prevaricació del president del Partit Popular de Catalunya, Xavier Garcia Albiol, poc més de trenta dies abans de celebrar-se les eleccions catalanes del 21 de desembre. Albiol era candidat a la Generalitat i, segons detalla en exclusiva ElDiario.es, el cas està associat amb la concessió "d'ajudes milionàries" al Club Joventut de Badalona.

El diari assenyala que en l'arxivament de les diligències, feta el passat 6 de novembre, la pròpia Magaldi troba "absència de controls de fiscalització" en les quantitats que anualment sortien de les arques públiques a l'entitat esportiva, detallant la informació que en alguns casos podria ser superior al mig milió d'euros i que s'havien produït des de 2002 a través d'una associació mixta entre el club i l'administració: Fundació Badalona, Capital Europea del Bàsquet.

El fiscal d'Urbanisme de Barcelona i instructor de la causa, Antoni Pelegrín, va redactar un informe amb la finalitat de traslladar la documentació a Anticorrupció i a la Fiscalia General de l'Estat, en el que indicava la vulneració "de lleis com les de subvencions, fundacions i de contractes del sector públic". 

Un cop Malgaldi va rebre aquests informes de la investigació va decidir tancar-lo, al·legant que era un cas que havia d'anar "per la via administrativa". La Fiscalia Superior de Catalunya va ratificar la decisió de l'excap el 29 de desembre. Magaldi -recordem- a principis de gener es va jubilar.