Les carreteres catalanes, en alerta per la previsió de fortes nevades

Ja hi ha una carretera tallada al Montseny i dues més és obligatori l'ús de cadenes

La neu al Montseny
La neu al Montseny | @RBMontseny
Redacció
04 de febrer del 2018
Actualitzat a les 16:24h
Els meteoròlegs havien pronosticat que entre el matí i el migdia cauria la neu, novament, en cotes baixes i en zones fora dels Pirineus. Les travesses s'han complert i el blanc s'ha estès per les comarques de la Seu d'Urgell, el Pont de Suert, Solsona i al prelitoral com ara a Roquetes (Baix Ebre), també al Parc Natural del Montseny.

Aquestes primeres nevades han obligat al Servei Català de Trànsit (SCT) activar alertes per aquest fenomen. S'ha tallat la B-5114, des de Can Pins a Santa Fe del Montseny, i és obligatori utilitzar cadenes a la BV-4031 a Castellar de n'Hug i a la LV-4241 a Lladurs (Solsonès). També s'ha emès un avís per gel i acumulació de neu a la C-1412b, en direcció a Coll de Comiols, a Artesa de Segre., on els Mossos estan regulant el trànsit.  On també hi ha hagut neu ha estat al Parc de  Parc Natural de Sant Llorenç del Munt, que en els últims dies s'ha acostumat a tenyir-se de blanc. Concretament, ha estat a l'àrea entre el Moncau i La Mola. 


Les precipitacions poden incrementar-se amb el pas de les hores, especialment a les Terrees de l'Ebre i a Tarragona. D'aquesta manera, la situació pot complicar la situació a les carreteres catalanes. Per aquesta raó, tant des de Protecció Civil como des del SCT, consells bàsics al cotxe com tenir el dipòsit de benzina ple, llanternes, mantes i disposar de cadenes, entre d'altres.