Investiguen un treballador de «La Caixa» de Balaguer per falsificar una firma i negar-ho durant un judici

La jutge creu que pot haver incorregut en un delicte de fals testimoni | L'entitat ha estat condemnada per acomiadar el sots-director de l'oficina del carrer Sant Crist de manera improcedent

Imatge d'una sucursal de la Caixa
Imatge d'una sucursal de la Caixa | Adrià Costa
04 de febrer del 2018
Actualitzat a les 12:49h
Un treballador de la sucursal de "CaixaBank" del carrer Sant Crist de Balaguer està essent investigat després que s'hagi comprovat que va falsificar la firma de l'exsots-director de l'oficina i que ho negués durant un judici. Pèrits cal·ligràfics han determinat que l'home va imitar la signatura, un extrem que ell va desmentir durant el judici sobre l'acomiadament improcedent del sots-director, un fet que ha obligat el magistrat a obrir una investigació per determinar si s'ha incorregut en un delicte de fals testimoni atès que l'empleat va jurar dir la veritat durant la vista.

Condemna a "CaixaBank" per acomiadament irregular

​El judici sobre l'acomiadament del segon responsable de l'oficina ha acabat amb la condemna a l'empresa després que la jutge hagi determinat que no hi havia motius per la rescissió del contracte.

"CaixaBank" al·legava que el sots-director va transgredir "la bona fe contractual" i va abusar de la confiança d'un client del qui s'assegurava que tenia un deteriorament "físic i mental", un fet que no s'ha pogut acreditar durant el judici amb cap document mèdic. Per aquest motiu, la lletrada ha condemnat l'entitat a readmetre el treballador o a indemnitzar-lo amb 75.000 euros i amb els salaris que va deixar de percebre d'ençà del seu acomiadament, el juliol del 2016.