Tallar la cua i les orelles a la mascota ja és il·legal

El Conveni Europeu sobre Protecció d'Animals de Companyia entra en vigor

Un amo i el seu gos
Un amo i el seu gos | Adrià Costa
Redacció
03 de febrer del 2018
Actualitzat a les 21:31h

Un amo i el seu gos. Foto: Adrià Costa


Pas endavant per la protecció dels animals. A partir d'aquest mes de febrer està prohibit tallar la cua, les orelles, seccionar les cordes vocals, extirpar ungles i dents a les mascotes amb objectius estètics o més enllà de fins curatius. També està prohibit regalar animals de companyia com a premi i gratificació. Així ho declara el Conveni Europeu sobre Protecció d'Animals de Companyia, que aquest febrer ha entrat en vigor a tot el territori.

D'altra banda, també es regula el sacrifici. Aquest conveni exposa que un animal de companyia només podrà ser sacrificat per un veterinari. En aquest cas, s'ha de fer amb el menor patiment físic i psíquic possible i amb l'aplicació d'una anestèsia general profunda. Es prohibeixen doncs mètodes de sacrifici com l'afogament o asfixia, verí o drogues, l'electrocució, etc.

Entre els aspectes a destacar el conveni també regula diferents aspectes com el manteniment, custòdia, benestar, comerç i cria amb objectius comercials o el seu ús en publicitat, espectacles, mostres o concursos, entre altres.

Aquest conveni compromet als països que l'han signat a conscienciar sobre la tinença responsable d'animals. Tot i això, ha de ser cadascuna de les comunitats autònomes que comprovin si la seva legislació s'ajusta aquests paràmetres i adaptar-lo allà on sigui necessari.