Carmena assegura que la presó d'independentistes «dificulta la solució política»

Defensa que "cal cercar l'estructura de diàleg" que permeti resoldre el conflicte

Manuela Carmena, amb Àngel Ros
Manuela Carmena, amb Àngel Ros | Europa Press
Redacció
03 de febrer del 2018
Actualitzat a les 12:21h
L'alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, ha afirmat aquest divendres que la presó d'independentistes catalans "està dificultant la solució política" del conflicte entre Catalunya i Espanya.

"Jo crec que que les estructures de negociació exigeixen normalment uns marcs en els quals el diàleg sigui fàcil i crec que que, independentment que les persones que han comès il·lícits penals hagin de respondre pels mateixos, s'hauria de trobar una estructura en la qual no es mantinguessin les presons provisionals", ha afirmat l'alcaldessa a Lleida, on ha participat en la XIII Trobada de la xarxa estatal de ciutats educadores.

"Estem parlant de presons provisionals i no de compliment de sentències. La presó provisional és sempre excepcional i jo crec que quan hi ha un problema polític cal trobar l'estructura de diàleg que permeti la millor manera de resoldre'l" ha agregat Carmena, que ha estat vocal del Consell General del Poder judicial.

Preguntada pels mitjans per com es veu la situació de Catalunya des de la seva ciutat, l'alcaldessa ha respost: "Des del meu Madrid, amb moltíssim afecte. Nosaltres diem que Madrid i Barcelona formen un eix que és absolutament indissoluble i Catalunya, per a mi, resulta extraordinàriament propera".