VÍDEO «A Espanya hi ha presos polítics»: l'ANC desmunta les excuses de l'unionisme

L'entitat sobiranista afirma que seguirà "lluitant per la llibertat" de Forn, Junqueras, Sànchez i Cuixart

Redacció
03 de febrer del 2018
Actualitzat a la 1:24h
Joaquim Forn, al Pati del Tarongers
Joaquim Forn, al Pati del Tarongers | Adrià Costa

L'Assemblea ha publicat aquest vespre un vídeo per desmuntar les excuses del govern espanyol i mitjans unionistes sobre els presos polítics. L'entitat recorda diversos líders i periodistes unionistes assegurant que a l'estat espanyol no hi ha presos polítics i que els dirigents polítics empresonats no ho són. Aquest divendres, però, amb la interlocutòria del Suprem per mantenir Quim Forn a la presó, l'ANC considera que queda demostrat que "a Espanya hi ha presos polítics". 

De fet, l'entitat ha criticat durament la interlocutòria. "Encara algú dubta que a Espanya hi ha presos polítics?". És la pregunta retòrica de l'ANC després de la decisió de Pablo Llarena de mantenir en presó preventiva Joaquim Forn.

El missatge s'acompanya d'un fragment de la resolució judicial i se'n subratlla una frase: " per aconseguir l'aspiració d'independència que encara avui comparteix l'investigat". "No només ho diem nosaltres, també ho diu el jutge Llarena; són a la presó per les seves idees", afegeix en una piulada l'Assemblea que crida a no fer "ni un pas enrere".

"Seguirem lluitant per la teva llibertat" i la d'Oriol Junqueras, líder d'ERC; l'expresident de l'Assemblea i diputat de JxCat, Jordi Sànchez; i el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, assegura l'ANC a Forn.
 

Presos polítics ANC Foto: ANC