Toni Postius presenta la seva candidatura per ser l'alcaldable del PDECAT a Lleida

Lliura més del doble dels avals necessaris, amb l'objectiu d'iniciar "una etapa política il·lusionant per ajudar a construir la Lleida dels propers vint anys"

Redacció
01 de febrer del 2018
Actualitzat a les 17:26h
Toni Postius, líder del PDECAT
Toni Postius, líder del PDECAT | ACN
Toni Postius ha fet oficial aquest dijous la seva candidatura a les primàries del PDECAT en què la formació escollirà el seu cap de llista per a les eleccions municipals del 2019 a la ciutat de Lleida.

Postius ha presentat la documentació i els avals necessaris a la seu del PDECAT a Lleida, com a tràmit previ a la proclamació de candidats que es farà aquest divendres i ha volgut subratllar la "il·lusió" davant la possibilitat d'encapçalar un "canvi polític històric" a la Paeria, governat des de fa quatre dècades pel PSC. El candidat i actual president del grup del PDECAT a l'Ajuntament de Lleida ha aportat més del doble dels setanta avals requerits segons el reglament d'elecció de candidats. A partir de la validació de tota la documentació, començarà una campanya que culminarà el 14 de febrer, quan l'assemblea local del partit farà l'elecció del seu cap de cartell per a les pròximes municipals.

Postius ha explicat que dedicarà els propers dies "a parlar amb els associats de la ciutat per demanar-los el seu suport" per tornar a encapçalar la llista amb l'objectiu "il·lusionant" d'acabar "d'una vegada per totes amb quaranta anys de partit socialista al capdavant de la ciutat i ajudar a construir la ciutat dels propers vint anys". En aquest sentit, considera que l'última etapa d'Àngel Ros "ens ha fet avergonyir a molts lleidatans pel seu acord amb les forces del 155".

L'actual president del grup del PDECAT a la Paeria de Lleida ha expressat "moltes ganes i il·lusió" davant la possibilitat de tornar a concórrer a les municipals de nou com a cap de llista. "D'una vegada per totes, la ciutat de Lleida ha de fer el canvi que necessita per obrir una nova etapa il·lusionadora i engrescadora", ha afegit, al mateix temps que ressaltava que "cal que aquest futur de Lleida vagi de la mà del país i al costat del govern de Catalunya".

A preguntes dels periodistes, Postius ha assegurat que desconeix si hi haurà una altra candidatura alternativa. "Això ho sabrem quan es tanqui el termini per presentar candidats, però no em consta". A les eleccions municipals del 2015, Toni Postius ja va ser elegit cap de llista -en aquells ocasió sota les sigles de CiU- en unes primàries en que van concórrer dos candidats més.