Acusen el PSC de vetar a Lleida les mesures anticorrupció que sí accepta a Barcelona

La Crida per Lleida creu que el govern de la Paeria i els seus socis tenen por a la bústia anticorrupció

01 de febrer del 2018
Actualitzat a les 9:56h
Àngel Ros, alcalde de Lleida
Àngel Ros, alcalde de Lleida | ACN
El PSC accepta a Barcelona les mesures anticorrupció que veta a la ciutat de Lleida. És la crítica de la Crida per Lleida-CUP després que el govern d'Àngel Ros decidís tombar la proposta d'una bústia per denunciar corrupteles i males pràctiques a la capital del Segrià.

La formació d'Àngel Ros assegura que hi ha altres vies per denunciar la corrupció alhora que considera que la instal·lació d'una bústia d'aquestes característiques és admetre que els funcionaris de l'Ajuntament de Lleida cometen irregularitats.

El veto a aquesta proposta topa amb l'acceptació per part dels socialistes a la bústia que es va instal·lar a l'Ajuntament de Barcelona el 2015 i que compta amb tres àrees; la de control de gestió, d'anàlisi i de transparència. Com la que es proposava a Lleida, es garanteix l'anonimat en la denúncia, un punt que ha remarcat la Crida, que posa l'accent en la gestió de la bústia mitjançant la Plataforma Xnet, un projecte que assegura l'anonimat en les denúncies. El partit anticapitalista creu que l'executiu de la Paeria i els seus socis, Ciutadans i PP, tenen por a aquesta nova eina ètica contra la corrupció.