El PDECAT alerta que el govern de la Paeria pot afavorir propietaris amb el nou POUM

La formació demana que la relació de finques afectades pel projecte | L'executiu local assegura que el pla beneficiarà tots els lleidatans

Cerdà, Postius i Culleré
Cerdà, Postius i Culleré | Àlvar Llobet
Redacció
31 de gener del 2018
Actualitzat a les 23:37h
El grup municipal del PDECAT a l'Ajuntament de Lleida presentarà una proposta de resolució a la propera Comissió municipal de la Transparència, que se celebrarà el 9 de febrer, per demanar a l'equip de govern que doni a conèixer la relació de totes les finques i habitatges que està previst que pateixin modificacions d'usos, requalificacions o increments d'edificabilitat en el projecte del nou Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM), així com quina és l'estructura de la seva propietat.

Aquesta és una de les principals demandes del PDECAT en relació amb el desenvolupament del POUM ja que el grup municipal considera que "és la millor forma d'evitar sospites sobre el possible afavoriment d'interessos privats, que podrien convertir el pla en un instrument d'especulació urbanística".

El portaveu del grup municipal del PDECAT a la Paeria, Paco Cerdà, considera que "un dels punts importants del POUM ha de ser la transparència" i que, per aquest motiu, la formació presentarà aquesta proposta de resolució. "És important que la ciutadania sàpiga quines són les finques afectades i qui en són els seus propietaris, tant per a informació dels propis afectats, com per esborrar qualsevol dubte de possibles casos d'especulació urbanística".

L'equip de govern defensa que el nou POUM afavorirà al conjunt dels veïns de lleidatans

Des de l'equip de govern de la Paeria, han lamentat les insinuacions del grup municipal del PDECAT en relació amb la redacció del nou POUM de Lleida. "El grup del PSC governa per a tots els lleidatans i darrera d'una decisió municipal, no hi ha gent afavorida", ha remarcat la tinenta d'alcalde, Montse Mínguez.

En aquest sentit, ha acusat el portaveu del PDECAT a la Paeria, Paco Cerdà, de fer "política clientelisme i política vella de CiU" i "sembla que Postius s'hi vol sumar o no es vol desempallegar d'aquesta manera de fer", segons Mínguez, qui s'ha referit a unes paraules de Cerdà en el darrer Ple en què va justificar el suport del grup del PDECAT a una moció sobre el polígon industrial El Segre perquè "li havia dit el Pepito", tal com ha recordat la tinenta d'alcalde. "Nosaltres no governem ni pel Pepito ni pel Fulanito, sinó per a tots els ciutadans", ha sentenciat la responsable municipal.

En relació amb la redacció del nou POUM, Mínguez ha defensat que "és una etapa estimulant per a qualsevol ciutat" ja que suposa "una oportunitat per pensar en la nova fesomia que tindrà la ciutat de Lleida". "És un pla que potencia l'Horta, que fa créixer la ciutat per dins i que rehabilita el Centre Històric i la Mariola i, per tant, tot el contrari a la paraula especulació com intenten fer veure", ha assenyalat la tinenta d'alcalde. "Si volen saber a qui beneficiarà o no el POUM que preguntin a l'INE i que demanin el padró perquè seran els 139.000 habitants de la ciutat de Lleida els que es veuran afavorits pel nou POUM", ha sentenciat.