Més de 500 escolars d'Alpicat participen en la recreació d'un camp de refugiats

L'activitat s'emmarca en els actes de commemoració del Dia Escolar de la No-Violència i la Pau

Redacció
30 de gener del 2018
Actualitzat a les 23:58h
Pla general de la recreació d'un camp de refugiats
Pla general de la recreació d'un camp de refugiats | Aj Alpicat
El municipi d'Alpicat (Segrià) ha celebrat enguany d'una manera ben especial el Dia Escolar de la No-Violència i la Pau, concretament ho ha fet amb la recreació d'un camp de refugiats en una acció que responia a una iniciativa d'Alpicat Solidari i la Coordinadora d'ONGD i AMS de Lleida.

Les dues entitats van proposar a l'Escola Dr. Serés, a l'Institut d'Alpicat i a la Llar d'Infants La Lluna la possibilitat de portar aquesta commemoració fora dels centres educatius. Finalment, la iniciativa va quallar i aquest dimarts s'ha dut a terme la recreació d'un campament de refugiats a la rotonda de la plaça Gaudí de la població, on s'han aplegat 560 alumnes dels tres centres. Durant l'activitat, s'ha llegit un manifest de l'ONGD Lleida pels Refugiats, i s'han pogut visualitzar diversos testimonis reals de refugiats, cedits per la mateixa ONGD. L'acte ha acabat amb el gest simbòlic de l'obertura de les fronteres per part dels alumnes.

L'activitat també ha comptat amb un apartat musical en què s'han pogut sentit les cançons dels grups Txarango ('Obriu les portes' i 'Resiste y grita'), Gertrudis ('Tan lluny de tu') i Bonobos ('El ningú'), l'ús de les quals han autoritzat les mateixes formacions, i també amb la participació del grup de teatre d'Alpicat i Alpicat Ràdio.