VÍDEO Tomas Molina es fa un embolic amb la superlluna, al més pur estil «Polònia»

El meteoròleg intenta explicar el fenomen, que es podrà veure aquest dimecres

Tomàs Molina, aquest dilluns
Tomàs Molina, aquest dilluns | TV3
Redacció
30 de gener del 2018
Actualitzat a la 13:29h
Els amants de l'astronomia estan d'enhorabona. Aquest dimecres viuran un d'aquells dies que tenen marcats en vermell en el calendari des de fa molt de temps. El gener s'acomiadarà amb un eclipsi de superlluna blava de sang, un fenomen atípic i espectacular que no es produïa des de feia 150 anys. El nostre satèl·lit experimentarà un eclipsi, una superlluna i una lluna plena (coneguda popularment com a lluna blava) de manera gairebé simultània.

Des de la península ibèrica aquesta superlluna podrà veure's sense cap problema la nit del 30 al 31. L'eclipsi, però, ens passarà desapercebut, ja que el seu moment màxim serà sobre dos quarts de tres de la tarda. La lluna adoptarà un color vermellós perquè la Terra s'interposarà entre el satèl·lit i el sol, tot i que només en gaudiran des d'Amèrica del Nord, Austràlia, el Pacífic i una part del continent asiàtic.


Tot plegat, ho ha explicat el meteoròleg Tomàs Molina a l'espai del temps del Telenotícies de TV3, aquest dilluns a la nit. Ho ha explicat o... ho ha intentat explicar.

Molina ha detallat perquè es deixa superlluna, blava i de sang. Fins aquí tot correcte. Però llavors ha volgut extrapolar-ho als Estats Units i, en el seu intent de fer la traducció a l'anglès, s'ha fet un embolic i ha deixat en evidència el seu guinyol del Polònia. El meteoròleg ha sortit de l'atzucac amb una expressió al més estil del programa d'humor: "Se me n'ha anat una miqueta del cap".

Aquesta superlluna és la tercera d'una sèrie en què la Lluna està en el seu punt més proper al planeta on vivim en la seva òrbita, coneguda com a perigeu, i aproximadament un 14% més brillant que de costum. És, a més, la segona lluna plena del mes. La primera va ser el passat 2 de gener.