Tres lleidatans creen una aplicació per ajudar a trobar mascotes perdudes

"Bestfriend vuelve a casa" connecta els propietaris d'animals perduts amb els usuaris que l'han pogut trobar

30 de gener del 2018
Actualitzat a les 12:58h
Els tres impulsors de l'aplicació Bestfriend vuelve a casa
Els tres impulsors de l'aplicació Bestfriend vuelve a casa | Vicenç Cava
Connectar el propietari d'una mascota perduda amb aquell que l'ha trobada. Aquest és l'objectiu de l'aplicació mòbil Bestfriend vuelve a casa, creada recentment per tres joves pallaresos. Quan en Vicenç Cava i la Gemma Gay van perdre el Pedrito, el seu periquito van veure que la única manera de trobar-lo era recórrer a la tradicional enganxada de cartells pels carrers. Van voler posar-hi remei i, amb l'ajuda de l'Eduard Micàs, en va sortir l'aplicació. 

"Vam penjar molts cartells però només arribàvem a una part petita de Barcelona, i els animals poden caminar i anar molt més enllà del teu barri", recorda Cava, "vam pensar que una manera d'ajudar aquells que els hi passava el mateix que a nosaltres seria creant l'aplicació". 

El funcionament de l'aplicació és senzill. Un cop registrat, l'usuari ha de descriure l'animal perdut o trobat i penjar-hi alguna fotografia. En cas que un usuari avisi d'una mascota perduda, els propietaris d'animals amb les mateixes característiques rebrà una notificació per posar-se en contacte amb l'usuari que l'ha trobat. 

Encara que el principal objectiu era ajudar els propietaris que havien perdut el seu animal domèstic, ara l'aplicació ja ofereix més serveis: des d'opcions per adoptar una mascota fins a un mapa amb les clíniques veterinàries més properes. La intenció dels impulsors de l'aplicació és acabar incloent-hi també protectores, centres de recollida d'animals i d'altres col·lectius que ajuden les mascotes. 

L'aplicació està disponible  tant per a dispositius d'IOS com per als d'Android. És gratuïta, sense anuncis i té versió en català i castellà. En els dos mesos que fa que està al mercat ja compta amb més de 1.000 descàrregues i 300 usuaris registrats. Cava destaca que tot i que la majoria de descàrregues són de Barcelona, n'hi a moltes també del Pallars.