Sancions

Mig miler de sancions per incivisme a Lleida durant el 2017

La majoria són per pertorbar el descans veïnal i consumir alcohol a la via pública

per Redacció, 28 de gener de 2018 a les 19:28 |
Sara Mestres, regidora de Seguretat ciutadana | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 de gener de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Lleida va obrir un total de 556 expedients sancionadors durant l'any 2017 per infraccions de les ordenances municipals, arran de denúncies formulades per la Guàrdia Urbana. D'aquests, segueixen en tràmit 277 expedients. Les infraccions més freqüents són les de l'ordenança de civisme i convivència, amb un total de 390 expedients.

Els motius més habituals són els sorolls que pertorben el descans veïnal (154); el consum de begudes alcohòliques a la via pública (134); fer les necessitats fisiològiques a la via pública (64); i no respectar l'horari de tancament de parcs, jardins o espais públics com les piscines (13). També s'han obert 146 expedients per infringir l'ordenança de protecció, tinença i venda d'animals, 110 pel que fa a animals no perillosos i 36 pels potencialment perillosos. Les infraccions lleus més habituals són no presentar certificat veterinari quan hi ha accidents provocats per animals (35), incomplir l'obligació d'inscriure l'animal en el registre (30), portar el gos a la via pública sense lligar (19) i no recollir les defecacions dels gossos (17).


La regidora de Seguretat Ciutadana i de Polítiques per al Civisme i la Igualtat, Sara Mestres, ha destacat que "Lleida és una ciutat cívica i que els joves que pugen a la nostra ciutat cada vegada la respecten més ", però que l'Ajuntament "vetlla per garantir que tots els ciutadans respectin l'espai públic, tinguin cura dels seus animals de companyia i s'evitin problemes de convivència".

Pel que fa a les infraccions amb animals potencialment perillosos, s'han comès 23 infraccions molt greus per manca de llicència per a la tinença i/o conducció de gossos potencialment perillosos i 2 per no renovar l'assegurança de responsabilitat civil. A més, s'han comès 11 infraccions lleus per dur gos potencialment perillós en lloc públic sense morrió o corretja. Per últim, s'han obert 18 expedients per infracció de l'ordenança de neteja i gestió pública de residus i dos expedients més per infringir l'ordenança de protecció dels espais verds.


L'ordenança de civisme i convivència preveu multes d'entre 30 i 600 euros per les infraccions lleus; de 600 a 1.500 euros per les greus; i de 1.500 a 3.000 euros per les molt greus. Pel que fa a l'ordenança de protecció, tinença i venda d'animals, les sancions van d'un mínim de 60 euros a un màxim d'entre 15.025 i 30.050 euros, en funció de si s'aplica la normativa estatal o la catalana.

 

Participació