VÍDEO «Puigdemont tem per la seva vida si torna»

Declaracions de Jorge Verstrynge després de reunir-se amb el president a l'exili

Carles Puigdemont, en un míting electoral
Carles Puigdemont, en un míting electoral | Junts per Catalunya
Redacció
28 de gener del 2018
Actualitzat a la 1:10h

Jorge Verstrynge, ideolèg de Podem, va assegurar aquest divendres a El rojo vivo de La Sexta que recentment s'ha reunit a Brussel·les amb Carles Puigdemont. El professor de la Complutense –podeu recuperar aquí l'entrevista de NacióDigital- ha assegurat que el president a l'exili li va confessar que no tornava a Catalunya perquè “tem per la seva vida”.
 

Jorge Verstrynge. Foto: Davit Ruiz


Verstrynge, que diu tenir autorització per explicar la conversa, assegura que “Puigdemont pensa que corre un risc vital”. “Té un problema: o li donen garanties que no caurà per les escales o per la tercera planta, o no pot tornar”, afegeix. En aquest sentit afegeix unes paraules que li hauria transmès el president català: “Jorge, ni t'imagines el fàcil que és endur-se una persona per endavant. I després, quan toqui l'enquesta, ja l'haurem cremat”.

L'ideòleg de Podem també ha assenyalat que Puigdemont no tindria problemes per creuar la frontera i entrar a Catalunya sense ser detectat per la policia. “Entrar a Espanya és facilíssim, el problema és sortir”, ha afegit.

Verstrynge serà precisament aquest vespre un dels convidats al Preguntes freqüents de TV3. El programa, que començarà a les 21.55, tindrà el possible retorn de Puigdemont com un dels temes estrella a debat.