VÍDEO Quan el govern espanyol convidava Puigdemont a presentar-se a les eleccions

Íñigo Méndez de Vigo va assegurar que veia bé la participació del president català al 21-D

Íñigo Méndez de Vigo, portaveu del govern espanyol, en una imatge d'arxiu
Íñigo Méndez de Vigo, portaveu del govern espanyol, en una imatge d'arxiu | Europa Press
Redacció
27 de gener del 2018
Actualitzat a les 9:02h

El govern espanyol s'ha posat com a gran objectiu evitar que Carles Puigdemont sigui president de la Generalitat. De fet, s'ha arribat a saltar l'informe contrari del Consell d'Estat per impugnar al Tribunal Constitucional la investidura del líder de Junts per Catalunya.

Tot plegat contrasta amb les declaracions de setmanes enrere, just després d'aplicar l'article 155. El portaveu del govern espanyol, Íñigo Méndez de Vigo, va convidar el president de la Generalitat a presentar-se a les eleccions. En aquest sentit, després de ser cessat per l'executiu de Mariano Rajoy, el va instar a ser present al 21-D “si volia continuar a la política activa”.

En declaracions a l'agència Reuters, de Vigo va assegurar que “Puigdemont estava en el seu dret de continuar en política” i, de fet, que el govern espanyol veuria bé la seva participació. Cal tenir en compte que aquell dia –l'endemà de la declaració de la República i de l'aprovació de l'article 155- Puigdemont encara no s'havia exiliat a Brussel·les i la justícia espanyola no n'havia demanat la detenció.
 

Íñigo Méndez de Vigo, portaveu del govern espanyol, en una imatge d'arxiu. Foto: Europa Press