La zona d'influència de Port Ainé registra un 80% d'anul·lacions per la vaga

La Federació d'Hostaleria de Lleida creu que els clients que es perden aquests dies ja no tornaran al Pallars

Redacció
26 de gener del 2018
Actualitzat el 27 de gener a les 0:05h
Imatge de l’estació de Port Ainé.
Imatge de l’estació de Port Ainé. | Skipallars.
La vaga dels treballadors de les estacions d'esquí de Port Ainé i Espot està afectant ''molt'' negativament el sector turístic de la comarca del Pallars Sobirà i de manera especial el de la zona d'influència de Port Ainé. Segons Josep Castellarnau, president de la Federació d'Hostaleria de Lleida, a localitats com Sort, Rialp o Baro les anul·lacions arriben al 80%. Pel que fa a les reserves no n'hi ha hagut donada la incertesa de si es podrà esquiar o no. Castellarnau afirma que els clients que aquests dies trien una altra destinació per anar a esquiar, difícilment es podran recuperar.

Aquest cap de setmana serà el segon consecutiu que els treballadors fan vaga en forma d'aturada d'11:00 hores a 15:00 hores. Port Ainé aturarà completament el funcionament i Espot funcionarà amb normalitat pel poc seguiment dels treballadors d'aquesta estació a la vaga. Els treballadors demanen millores salarials i de condicions laborals.

L'afectació de la vaga va més enllà de la del sector hoteler, ja que les escoles d'esquí que treballen a Port Ainé es veuen greument afectades per aquestes aturades i algunes ja han anunciat acomiadaments si l'aturada continua els caps de setmana vinents.

La voluntat de l'empresa i els treballadors és arribar a un acord per desconvocar la vaga que podria arribar aquest mateix divendres.

Entre Port Ainé i Espot hi ha una vuitantena de treballadors. El cap de setmana passat van ser els dos primers dies d'aturada, amb un seguiment desigual. A l'estació de Port Ainé la va secundar més del 50% de la plantilla i, per tant, es va aturar pràcticament del tot entre les hores de vaga. A Espot, en canvi, el seguiment va ser molt minoritari (del 3,5%) i no hi va haver repercussions en el funcionament del complex.

L'objectiu de la vaga és demanar l'equiparació de salaris i categories entre els treballadors que estan fent la mateixa funció dins de l'empresa i de condicions amb altres explotacions del grup de FGC. Entre les demandes també destaca una gratificació per a les persones que fan feines amb major perillositat o responsabilitat.