L'ANC crida a concentrar-se al Parlament per la investidura de Puigdemont

Amb el lema "Recuperem el Govern", l'entitat convoca dimarts a les 15h al passeig de Lluís Companys, a tocar del parc de la Ciutadella

Concentració durant la constitució del Parlament
Concentració durant la constitució del Parlament | Adrià Costa
Redacció
26 de gener del 2018
Actualitzat a les 18:20h

Moltes persones s'han concentrat aquest dimecres al passeig de Lluís Companys convocats per l'ANC. Foto: Adrià Costa


L'Assemblea Nacional Catalana (ANC) ha cridat a concentrar-se dimarts vinent a les 15h al passeig de Lluís Companys, a tocar del Parlament, per seguir el debat d'investidura de Carles Puigdemont. Amb el lema "Recuperem el Govern!", l'entitat es mobilitzarà "en defensa de la democràcia i la República" tal com ja va fer durant el ple de constitució del Parlament, que va elegir Roger Torrent com a president de la cambra catalana.
 
Tot plegat, però, es pot veure afectat pel recurs que el govern espanyol ha interposat al TC per impugnar la investidura de Puigdemont. Previsiblement, l'alt tribunal podria resoldre la qüestió dilluns i això, a la pràctica, suposaria l'anul·lacó del ple, segons ha explicat aquest migdia la vicepresidenta espanyola Soraya Sáenz de Santamaría. 

Malgrat la pressió judicial del govern espanyol, Torrent s'ha refermat des del Parlament en el candidat proposat per a la investidura. "El candidat és Carles Puigdemont", ha dit just després de la roda de premsa posterior al Consell de Ministres.