L'alcalde de Mollerussa diu que no renunciarà a l'institut i acusa ERC de sotmetre's al 155

Marc Solsona lamenta que els alcaldes que han criticat la ubicació pertanyin a municipis als quals no els afecta el canvi d'adscripció

Redacció
26 de gener del 2018
Actualitzat a les 18:17h
Marc Solsona, alcalde de Mollerussa
Marc Solsona, alcalde de Mollerussa | ACN
L'alcalde de Mollerussa, Marc Solsona (PDeCAT), ha carregat aquest divendres contra els alcaldes d'ERC que hi ha a la comarca de Pla d'Urgell (Linyola, Bellvís, Bell-lloc d'Urgell i Torregrossa) que en les darreres setmanes han qüestionat l'emplaçament del nou institut de secundària que es vol construir a la ciutat.

Solsona ha remarcat que Mollerussa no renunciarà mai a tenir un equipament educatiu "i més si està sustentat per criteris tècnics". En aquest sentit, ha lamentat que els alcaldes que han criticat la ubicació pertanyin a municipis als quals no els afecta el canvi d'adscripció, és a dir que no hi hauran d'aportar alumnes i també ha criticat que plantegin el seu rebuig al projecte al·legant que s'han presentat "sota el paraigües del 155", fet que segons Solsona, "denota un punt de submissió", per part dels edils republicans. L'alcalde ha insistit que des de l'Ajuntament es continuarà treballant per aconseguir els terrenys del nou institut i facilitar que al setembre pugui entrar en funcionament.

La resposta de Solsona a les critiques dels republicans arriba després que fa dos setmanes els alcaldes d'ERC van fer una roda de premsa per criticar que no se'ls hagués tingut en compte a l'hora de decidir la ubicació a Mollerussa d'un nou institut a la comarca. En aquest sentit, els republicans han portat aquest afer al consell d'alcaldes que tindrà lloc dilluns que ve al Consell Comarcal de Pla d'Urgell.

Marc Solsona ha demanat als republicans que es plantegin quin serà el seu posicionament si d'aquí a unes setmanes la conselleria d'Educació del nou Govern queda a mans d'ERC i ha lamentat que se'ls acusi d'actuar de forma "unilateral" a ell conjuntament amb el delegat d'Ensenyament a Lleida, Miquel Àngel Cullerés.

El nou institut de Mollerussa es va anunciar a principis de mes i està previst que s'ubiqui en uns terrenys pròxims a la també nova escola de les Arrels. Tindrà dues línies i acollirà alumnes d'aquesta escola de primària així com també de municipis com Golmés i Vila-sana.