Una espectacular maqueta reprodueix el pas del tren de la Pobla per Terradets

S’hi han recreat les estacions de Cellers i Àger i s’hi pot distingir part del paisatge pallarès, com les parets del congost o l’embassament

Redacció
26 de gener del 2018
Actualitzat a la 13:37h
La maqueta fa 25 metres de llarg i mostra una part de la línia
La maqueta fa 25 metres de llarg i mostra una part de la línia | Pilentum

La plataforma alemanya Pilentum Television, especialitzada en crear i editar vídeos de maquetes en miniatura dels models ferroviaris més extraordinaris d’Europa, ha decidit plasmar en miniatura una mostra de la línia de ferrocarril Lleida-la Pobla de Segur.

El resultat, un espectacular vídeo de 13 minuts on es poden veure, a escala 1:87, els nous combois del tren de la Pobla i el Tren dels Llacs. Fins i tot es poden reconèixer alguns dels paisatges i estacions de la línia, com el pont de la carretera de Llimiana, les parets del congost de Terradets o les estacions de Cellers i Àger. 

La maqueta ha estat realitzada pel modelador espanyol Jordi Auqué i va ser encarregada per l’editor de la revista Más Tren, Raül Valls. Fa 25 metres de llargada i mostra una part de la línia ferroviària, a cavall entre el Pallars Jussà i la Noguera. Una autèntica meravella per veure amb calma i a pantalla completa.