Funcionaris de la Generalitat es concentren a Lleida contra el 155 i per la llibertat dels presos

Asseguren que amb la intervenció dels comptes i sense govern les condicions de treball no són les òptimes, tant a nivell pràctic com emocional

Redacció
26 de gener del 2018
Actualitzat a la 13:37h
Imatge de la concentració dels funcionaris
Imatge de la concentració dels funcionaris | ACN
Una vintena de funcionaris de la Generalitat s'han concentrat aquest divendres a Lleida per mostrar el seu rebuig la intervenció dels comptes i a l'aplicació del 155 i també per demanar la llibertat dels presos. Ho han fet representants de tots els departaments per primera vegada conjuntament, tot i que ja havien fet altres accions de manera separada. Han escollit la delegació del Govern a Lleida per fer-ho perquè els seus representants tant a Ponent com a l'Alt Pirineu han estat cessats pel govern espanyol.

La concentració ha començat al carrer però a causa de la pluja s'ha traslladat a l'interior de l'edifici. Els participants duien bufandes i llaços grocs així com pancartes demanant la llibertat dels presos polítics. Un dels funcionaris concentrats, Pep Tort, ha volgut deixar clar que aquesta acció és una queixa com a treballadors públics, perquè les seves condicions de treball no són les òptimes, sinó que s'han vist afectades i que fins i tot a nivell emocional, "hauríem de poder treballar amb més tranquil·litat i més empatia amb la societat a la qual hem de servir".

Tort, ha explicat que fa setmanes que des de diversos departaments s'han queixat de les disfuncions que els ha causat l'aplicació del 155, la intervenció de comptes (que és anterior) i el que ha suposat eliminar els nostres representants polítics i que avui han decidir fer un primer acte de protesta conjunt que, auguren, no serà l'últim. "Nosaltres no acceptem disfuncions ni pressions i volem recuperar el nostre govern legítim per la recuperació dels plens poders de les nostres institucions i el funcionament efectiu del nostre servei públic", ha dit.

Els funcionaris reconeixen que actualment tenen dues inquietuds. Per una banda, no hi ha Govern i esperen que el Parlament l'esculli en els pròxims dies. Per altra banda, el 155 i la intervenció que "realenteixen l'activitat diària, impedeixen la presa de decisions, aturen l'execució de pressupostos i causen inquietuds per amenaces i pressions".

A la majoria de departaments, alerten, han tancat l'any en fals sense poder executar pressupostos previstos, ni tirar endavant projectes avançats que no s'han pogut activar pel 155. A més, "no tenim una representació institucional de la Generalitat en actes públics perquè s'han cessat càrrecs de confiança i funcionaris en tots els departaments", conclouen.