Denuncien un veí de Linyola per arrasar una dotzena d'arbres situats a la llera de la sèquia

Eren de grans dimensions i d'important valor ambiental i estaven inclosos dins el catàleg de béns patrimonials locals per tal de protegir-los i impulsar la seva preservació i millora

Redacció
26 de gener del 2018
Actualitzat a la 13:29h
Imatge d'un dels arbres tallats
Imatge d'un dels arbres tallats | ACN
Els agents forestals han denunciat aquesta setmana un veí de Linyola (Pla d'Urgell) per arrasar la vegetació situada a la llera i dins del domini públic hidràulic, després que membres l'entitat ecologista Egrell denunciessin a l'Ajuntament les destrosses fetes en un tram de la sèquia del poble en una dotzena d'arbres.

El consistori, un cop fetes les observacions i comprovar que cap administració havia expedit cap tipus d'autorització al respecte, va posar el cas en coneixement dels Agents Rurals, els quals després d'identificar i comprovar que el titular de la finca adjacent a la zona afectada havia estat l'autor dels fets, van procedir a denunciar-lo. Els arbres eren salses i freixes, d'important valor ambiental i grans dimensions. Estaven inclosos dins el catàleg de béns patrimonials locals per tal de protegir-los i impulsar la seva preservació i millora. La sanció econòmica que se li pot aplicar a l'autor de les destrosses pot ser de més de 3.000 euros.

L'alcalde de Linyola, Àlex Mases, ha explicat que l'entorn de la sèquia del poble és una zona d'interès ambiental contemplada dins del Pla Territorial i de la carta del Paisatge de Ponent. També és un espai ressenyat dins del Pla Director del Pla d'Urgell. ''Des de l'Ajuntament de Linyola ja es va incloure aquest espai dins del catàleg de béns patrimonials locals per tal de protegir i impulsar la seva preservació i millora amb diferents accions com; la creació d'una ruta saludable implementada l'estiu passat amb senyalització, neteja d'espais degradats i instal·lació de baranes i un pont de fusta''.

Des de l'Ajuntament de Linyola lamenten aquests fets i informen que es continuarà projectant accions per sensibilitzar i revertir la pèrdua d'arbres de l'entorn del paisatge. ''Instem a tothom que cal prendre consciencia del valor dels arbres i de la preservació del nostre entorn natural que sens dubte influencien positivament en la nostra qualitat ambiental i de vida'', apunta l'alcalde.

Des del consistori informen que l'any passat, en aquest indret es va comprovar que fins a tres espècies piscícoles en perill d'extinció havien retornat a l'espai després de diverses dècades desaparegudes, possiblement a causa de la forta contaminació que van sofrir les aigües de la sèquia durant els anys setanta, vuitanta, noranta i fins ben entrat els anys 2000.