FGC segueix considerant «desproporcionada» la vaga d’Espot i Port Ainé

L’empresa manté per aquest cap de setmana les mesures adoptades per pal·liar els efectes que pugui tenir la vaga en els visitants de les estacions | Espot preveu obrir amb normalitat aquest cap de setmana

Redacció
26 de gener del 2018
Actualitzat a les 12:17h
Espot preveu obrir amb normalitat aquest cap de setmana
Espot preveu obrir amb normalitat aquest cap de setmana | Skipallars
La direcció de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha mantingut aquesta setmana diferents reunions amb els delegats de personal d’UGT a Espot i Port Ainé i els seus assessors, entre els quals es troba el secretari de la secció sindical d’UGT a FGC. En aquestes reunions s’han repassat els motius al·legats en la convocatòria de vaga parcial del sindicat, que manté pels propers caps de setmana fins a l’últim de febrer, de les 11h a les 15h.

FGC creu que en aquestes trobades s’ha pogut constatar de nou la “desproporció” de la mesura de vaga davant les qüestions plantejades. Ferrocarrils ha reiterat la seva total voluntat de reconduir la situació a les reunions de la comissió de seguiment, fórmula de negociació prevista en el conveni per analitzar els temes i trobar solucions als problemes puntuals plantejats.

De la mateixa manera, FGC es reafirma en el seu posicionament de no trobar raons que justifiquin una negociació en context de vaga dels treballadors i treballadores. FGC ha manifestat el seu respecte a l’exercici del dret a la vaga, així com la seva vocació d’arribar a acords que millorin les condicions de la seva vida laboral. 

En aquest sentit, també vol recordar la seva condició d’entitat de dret públic que limita la seva capacitat de negociació en alguns aspectes determinats i reitera la seva voluntat de seguir treballant per a una millor gestió de l’explotació d’Espot i Port Ainé i per a contribuir a l’impuls social i econòmic del territori.

Mesures per aquest cap de setmana

Com ja va passar el cap de setmana passat i davant d’aquesta convocatòria de vaga, Ferrocarrils ha previst un seguit de mesures per pal·liar els efectes que pugui tenir en els visitants de les estacions. Vist el seguiment de la vaga previst a l'estació d’Espot, aquesta podrà obrir tot el dia amb certa normalitat. Pel que fa a l'estació de Port Ainé, aquesta romandrà oberta de 09h a 11h i de 15h a 17h. 

Durant els dies de vaga -dissabte i diumenge-, el forfet de temporada d’Espot i Port Ainé es podrà fer servir com és habitual tenint en compte els horaris de la vaga. En el preu a taquilla del forfet de dia a l'estació de Port Ainé, s'informarà a tots els clients de l'afectació que els suposa la convocatòria de vaga i, en cas d'adquirir els serveis, s'aplicarà un 50% de descompte en els productes afectats. El preu del forfet a taquilla a l'estació d'Espot serà l'habitual.

A més, FGC valorarà una contrapartida en favor dels clients del forfet de temporada en funció de l’afectació final al client per la durada de la vaga.