La jutge que representarà Espanya al Tribunal de Drets Humans: «L'homosexualitat produeix patologies»

María Elósegui va ser escollida membre del TEDH després que el favorit del govern espanyol tragués un zero per no complir els requisits

Redacció
25 de gener del 2018
Actualitzat a les 11:54h

El Tribunal Europeu de Drets Humans d'Estrasburg. Foto: EP.


La jutge que finalment representarà Espanya al Tribunal de Drets Humans d'Estrasburg després que un dels seus aspirants, l'expresident del TC Francisco Pérez de los Cobos i favorit del govern espanyol, tragués zero vots en no complir els requisits fonamentals, ha aterrat al seu nou càrrec envoltada de polèmica.

La catedràtica de Filosofia del Dret María Elósegui té diversos llibres, articles i entrevistes sobre la homosexualitat. En una d'elles, afirma que "l'homosexualitat produeix patologies", segons revela Eldiario.es

Elósegui ha estat escollida membre del Tribunal Europeu de Drets Humans aquesta mateixa setmana. En la votació, la catedràtica va aconseguir majoria absoluta, per davant de José Martín i Pérez de Nanclares i l'expresident del Tribunal Constitucional Francisco Pérez de los Cobos, que ha aconseguit pitjor puntuació dels tres.

El Govern espanyol estava obligat a presentar una terna obligatòria i va exposar com a candidats al director de l'Assessoria Jurídica Internacional del Ministeri d'Afers Exteriors i Cooperació, José Martín i Pérez de Nanclares (114 vots), i la catedràtica de Filosofia del Dret de la Universitat de Saragossa, María Elósegui (76), així com l'expresident del Tribunal Constitucional Francisco Pérez de los Cobos.