Rufián insisteix que Junqueras ha de ser president si Puigdemont no pot ser investit

El dirigent d'ERC opina a Cuatro que caldrà activar un pla B si "la maquinària judicial i mediàtica" impedeix a l'actual president català tornar a ser escollit pel Parlament

Gabriel Rufián, durant un acte de campanya.
Gabriel Rufián, durant un acte de campanya. | ERC
Redacció
22 de gener del 2018
Actualitzat a les 17:02h
El portaveu adjunt d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha insistit aquest dilluns en què el "pla B" del seu partit és que el vicepresident de la Generalitat i candidat dels republicans, Oriol Junqueras, sigui el candidat a la presidència del Govern. En declaracions a Cuatro, el dirigent republicà ha tornat a posar l'accent en la candidatura de Junqueras si, "a tenor de l'Estat" i de "la maquinària judicial i mediàtica", Puigdemont no pot finalment presentar-se a la investidura.

Així ho ha manifestat poc després que el nou president del Parlament, Roger Torrent, hagi proposat al president català exiliat com a candidat a la investidura, malgrat "les dificultats" d'aquesta investidura per la situació personal i judicial de Puigdemont. "Caldrà activar, potser, un pla B que per a ERC entenc que seria el número dos del Govern", ha recalcat, mostrant-se "convençut" que, en qualsevol cas, el bloc independentista -Junts per Catalunya, ERC i la CUP- trobaran "la millor solució" per "restituir el Govern legítim" a Catalunya.