Ciutadans proposa obrir els CAP d'urgència 24 hores per atendre l'epidèmia de grip

El partit presenta una moció a Lleida i prepara una proposta en el Parlament | El diputat Jorge Soler assegura que s'hauria de contractar més gent o que els treballadors actuals ho fessin de manera voluntària amb remuneració

Redacció
22 de gener del 2018
Actualitzat a les 14:45h
Jorge Soler, diputat de Ciutadans
Jorge Soler, diputat de Ciutadans | Europa Press
El diputat de Ciutadans per Lleida, Jorge Soler, ha anunciat la intenció del seu partit de presentar una moció al Parlament per instar a obrir centres d'atenció primària les 24 hores per atendre moments d'alta demanda com amb l'epidèmia de grip.

El primer centre que la formació demanarà que obri dia i nit és el Centre d'Atenció Primària (CAP) de Prat de la Riba, que actualment obre de vuit del vespre a vuit del matí. Soler ha afirmat que és necessari un pla que no estigui supeditat a un color polític i que depengui dels sanitaris, perquè siguin els serveis mèdics els que activin la posada en funcionament dels centres quan detectin cues en les sales d'espera.

"Som a Lleida davant del centre que en la nostra opinió podria donar resposta sanitària, la nostra proposta és que, quan els sanitaris detectin que la llista d'espera es col·lapsa, funcioni les 24 hores el CAP de Prat de la Riba", ha afirmat Soler, metge de professió, que ha exercit a Lleida.

"Caldria fer-ho amb substituts, evidentment quan es puguin contractar i si no es poden contractar, amb la plantilla que de forma voluntària pugui fer-ho cobrant les hores i recuperant després el temps amb dies personals", ha agregat Soler.