Transparència

La Crida vol que s'instal·li una bústia per denunciar la corrupció a Lleida

La proposta es presentarà en el proper ple municipal

per Redacció, 22 de gener de 2018 a les 14:30 |
El regidor, Pau Juvillà | Àlvar Llobet
Aquesta informació es va publicar originalment el 22 de gener de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
​La Crida per Lleida-CUP defensarà al pròxim ple de la Paeria la creació d’una "Bústia Ètica" per denunciar la corrupció o altres pràctiques lesives per al bon govern de la ciutat de Lleida. Es tracta d’una iniciativa inspirada en el treball de Xnet: consisteix en habilitar a la ciutadania un espai anònim i segur per denunciar o assenyalar indicis de males pràctiques que l’Ajuntament hauria d’investigar. Aquestes experiències ja s’estan donant a diversos municipis catalans, com la ciutat de Barcelona.

Per garantir l’anonimat de les persones denunciants es farà servir un mecanisme de codi obert per protegir la identitat de l’emissor de la informació. La Crida cita com a exemple les pressions rebudes per l’ex regidora socialista de Barcelona, Itziar González (Cas Palau), o l’ex interventora de Santa Coloma de Gramenet Maite Carol per denunciar casos de corrupció als seus municipis.


"La corrupció implica sempre una trama de favors i temors que dificulten a les persones que la voldrien denunciar, preservar el seu anonimat per por. Acostuma a donar-se entre càrrecs directius i, per tant, ja inquireix en una jerarquia que difícilment els subordinats es veuen en cor de transgredir", defensa la formació.

 

Participació